0
0

Як зібрати базовий гардероб до школи для дівчинки

26.02.2024
111
Як зібрати базовий гардероб до школи для дівчинки
Категорія:
Твій образ

Батьки школярів з трепетом чекають початку навчального року, коли дочка вкотре вирушить осягати науку. Крім канцелярії та іншого важливого приладдя, потрібно подбати й про одяг. Базові речі до школи відрізнятимуться залежно від сезону та віку. Зібрати гардероб на початку навчального року і при необхідності докуповувати необхідні речі – це дуже зручно. Навіть якщо потрібно носити шкільну форму, її також важливо правильно вибрати. Про всі нюанси складання гардероба для дівчинки поговоримо далі.

Якщо у школі форма

Базовий гардероб для школи якщо є вимоги носити форму, буде дещо обмежений. Це стосується як типу одягу, так і кольорів. Можливо, дівчинці це не дуже сподобається, але батькам зібрати такий буде значно простіше. Як правило, потрібні:

  • блузи. Потрібно як мінімум 2-3 штуки. Вони необов'язково мають бути білими, можна брати й інших кольорів, але бажано пастельних. Для молодших школярок краще брати зі 100% натуральним складом, для старших дівчат склад повинен бути хоча б на 40% з натуральних волокон. Також бажано придбати бодай одну святкову блузу;
  • штани. Вони зручно, в магазинах, зазвичай, багато модних і стильних моделей. Для зими підбирайте моделі з вовною в складі;
  • спідниці, сукні, сарафани. Це класичне рішення для шкільної форми. Вибирайте модель довжиною до коліна або трохи коротше. Це залежить від вимог школи, і від побажань вашої дочки;
  • жилет. Надає офіційності, суворості, але при цьому має гарний вигляд;
  • жакет. Універсальний предмет одягу, яким можна доповнити все вказане вище вбрання.

Для холодної пори року пригляньте теплий гольф. Він закриє шию і при цьому не буде порушено вимог навчального закладу. Його вдасться комбінувати із жакетом, сарафаном, спідницею.

Якщо необов'язково носити форму

Базовий гардероб для дівчинки до школи, якщо вимог до форми не висувають, зібрати трохи складніше. Річ у тім, що вибір нарядів суттєво ширший. Батькам доведеться ловити баланс між бажаннями, зручністю та доречністю у школі. Особливо складно із цим, коли справа стосується підлітків, адже самовираження у них на першому місці.

Отже, базовий шкільний гардероб для школярки в початкових класах може складатися з тих самих компонентів, що ми описали вище, проте вони можуть бути не такими строгими, ближче не до класичного ділового, а до кежуалу. Плюс до них можна додати:

  • джинси. Уявити сучасного підлітка без цього предмета гардероба дуже складно. Підбирати слід моделі, які не мають яскравих принтів, прикрас або занадто яскравого дизайну, наприклад, екстремально широкий кльош. Оптимальним варіантом стануть прямі або звужені джинси класичного синього, сірого або чорного кольору;
  • светри. Він може бути різним — під горло на блискавці або на ґудзиках і з V-подібним вирізом, з тонкого трикотажу або щільного флісу. Загалом варто мати светри на кожен сезон. Кольори класичні, без яскравих принтів та провокаційних написів;
  • худі. Спортивна кофта з капюшоном, яка може бути присутня у шкільному гардеробі, якщо це допускається правилами навчального закладу. Такі вироби теплі та затишні, а також чудово підійдуть дівчаткам, які мають кілька зайвих кілограмів. Слід віддавати перевагу однотонним, підбирайте їх за сезоном – двонитка або тринитка з начосом;
  • спідниця-шорти. Оригінальне вбрання, яке точно оцінять дівчатка підлітки. Річ у тому, що вони, як правило, короткі, а саме такі прагнуть носити дівчата. Завдяки частині з шортами вбрання не виглядатиме зухвало.

Крім класичних прямих або злегка розкльошених штанів, можна підібрати сучасні моделі. Наприклад, джогери або звужені донизу.

Спортивна форма

Крім того, що потрібно збирати гардероб на кожен день, слід подбати ще й про спортивну форму. Її, як правило, потрібно носити із собою в ті дні, коли за розкладом урок фізкультури, хоча в школах можуть бути різні правила. Сучасні спортивні костюми виглядають досить стильно та оригінально, тому у них може бути не єдине призначення.

Отже, при виборі слід звертати увагу на такі ключові фактори:

  • Розмір. Це перше, що треба підбирати. Основний орієнтир під час вибору розміру – це зріст. Однак, якщо ваша донька має нестандартну фігуру, дивіться і на інші виміри. Наприклад, довжину рукава, ширину по плечах, довжину штанів і т. д. Звертайте увагу також на розмірну сітку – вона представлена для ​​кожної моделі;
  • сезонність. Як правило, у холодну пору року уроки відбуваються у спортивній залі. Якщо костюм шукаєте виключно для заняття спортом, то можна брати моделі з двонитки. Коли ж у планах носити його і за межами уроків, то вже підбирайте по сезону;
  • доречність під час уроків. Спортивні костюми можуть бути дуже яскравими та незвичайними, проте для школи вони не підходять. Наприклад, яскравий плюшевий, на капюшоні якого вушка, дивно виглядатиме на уроках;
  • безпека та зручність. Звичайно, для одягу, в якому планується займатися спортом, це дуже важливо. Дивіться на склад тканини, надійність блискавок, висоту посадки штанів та довжину кофти.

Якщо сумніваєтеся, який спортивний костюм придбати, в першу чергу порадьтеся з вашою школяркою, адже саме їй у ньому ходити.

Загальні правила та рекомендації

Тепер ви уявляєте, як одягнути підлітка дівчинку до школи. Для того, щоб речі були не лише доречними, зручними, а також подобалися вашій дочці, потрібно врахувати ще низку факторів. Перший – вибирайте разом. Бажання самостійно підібрати вбрання виникає ще в дитячому садку, що вже казати про школу. Звичайно, смаки у дівчинки можуть суттєво відрізнятися від маминих. Але на те ви й доросла людина, щоб бути трохи хитрішими. Підберіть те вбрання, яке на вашу думку доречне у школі, та запропонуйте вибрати з кількох. У цьому випадку всі будуть задоволені.

Наступний момент – склад тканини. Для дітей заведено купувати виключно натуральне. Але такі речі менш зносостійкі, на них з'являються ковтунці, вони швидше протираються. В результаті вам знову доведеться витрачати гроші на новий гардероб. Тут слід чинити інакше. Натільну білизну і ті речі, які безпосередньо торкатимуться шкіри, краще вибирати з натуральних або сумішевих матеріалів, в яких переважають натуральні волокна. Інші речі можуть бути зі штучних ниток або складатися з них на 50-70%. Річ у тому, що подібна спідниця або штани будуть більш практичними, вони менше мнуться і мають гарний вигляд навіть після багаторазового прання.

Також особливу увагу потрібно приділити добору розміру. Молодші школярки та підлітки ростуть не так стрімко, як у той період, коли вони ходили до дитячого садка. Однак, тут виникають інші питання. Наприклад, у підлітка фігура починає округлятися, що може стати проблемою, якщо це відбувається раніше ніж середньостатистично. Тому потрібно дивитися не тільки на зріст, але й на інші виміри, якщо такі доступні в таблиці.

Підбір одягу для школи дівчинці –  ще те завдання. Однак його можна суттєво спростити, якщо вибирати з асортименту Suzie – у нас модно, стильно та сучасно.

Категорія
Твій образ
Вибрані товари (0)
Ваш список обраних товарів порожній!
Ваш кошик (0)
Популярні запити: Сукня, Спідниця, Блуза