0
0

Виховання сучасних дітей: поради та рекомендації

13.01.2020
3770
Виховання сучасних дітей: поради та рекомендації
Категорія:
Для матусі

Діти — це наше багатство, яке потрібно берегти й плекати, а головне виховувати. Батькам чудово відомо, що ці завдання не з найлегших, скоріше навпаки, бо потребують величезних зусиль з обох сторін. Тож “Suzie” підготувала п'ять головних порад, які потрібно обов'язково враховувати виховуючи свою малечу.

 

Не карати

Діти рідко бувають слухняними, тому батькам треба запастися терпінням і розумінням того, що вони відкривають для себе світ. Будь-яку ситуацію можна пояснити, або показати на прикладі, що робити можна, а що ні. Крик чи покарання не принесуть результату, а навпаки стануть приводом до агресії малечі, яка згодом проявлятиметься не тільки на батьках, а й інших людях.

 

Не принижувати

Коли лише пізнаєш цей світ, не завжди все виходить вдало і з першого разу. Батьки це мають усвідомлювати, і, навіть, якщо дитина отримала в школі оцінку нижчу ніж очікували - не потрібно з цього робити проблему, порівнювати її з іншими та принижувати. Краще виділити час, сісти з малечею за стіл і ще раз попрацювати над засвоєнням матеріалу. Пам'ятайте, критика краще сприймається, якщо їй передують слова похвали.

 

Відповідати на запитання

Батькам знайомий період “чомучок”, коли у вашу сторону "летять" десятки питань за хвилину. Не завжди хочеться на них відповідати, але це потрібно робити. Такого роду діалог розвиває інтерес до навколишнього світу, який вони тільки починають розуміти та опановувати. Це нам, дорослим, зрозуміло, чому світлофор має три кольори й чому на червоний не можна переходити дорогу.

 

Привчати бути самостійними

Занадто багато опіки — це теж погано. Як тільки дитя йде в садочок, починаються його перші самостійні кроки, бо там він без мами й тата. З року в рік цієї самостійності має бути все більше і більше. В іншому випадку, опущені моменти в дитинстві доведеться вирішувати батькам і в дорослому житті.

 

Бути прикладом для наслідування

Кажуть, що діти — це відображення батьків. І якщо хочете, щоб вони були виховані та гарно себе поводили, — почніть з себе. Робіть гідні вчинки, говоріть правду, досягайте успіху — і тоді ваші донечки і синочки будуть знати до чого їм треба тягнутись.

 

Попри усі психологічні методи виховання та поради старших, батьки самостійно обирають спосіб виховання. Бо саме їм вирішувати, якими людьми виростуть їх маленькі нащадки.

Категорія
Для матусі
Вибрані товари (0)
Ваш список обраних товарів порожній!
Ваш кошик (0)
Популярні запити: Сукня, Спідниця, Блуза