0
0

Натуральна тканина — головна вимога до дитячого літнього одягу

13.01.2020
1112
Натуральна тканина — головна вимога до дитячого літнього одягу
Категорія:
Для матусі

Усім відомо, що одяг для дітлахів має бути натуральним, особливо, якщо він призначений для літа. У теплу пору малеча багато рухається, і тут важлива не тільки якість, а й зручність та практичність. Про те, яка тканина найбільше підходить для літнього одягу малечі, розповідає технічний директор відомого в Україні бренду дитячого одягу «Suzie» - Євгенія Решетник.

 

- Для пошиття літнього одягу ми обираємо тканини із натуральних волокон з підвищеною зносостійкістю. В основному обираємо бавовну, льон, може бути шовк, але тоді до виробу обов’язково має іти натуральна підкладка. Дитині у літньому вбранні має бути зручно, а тканина має не парити, і вбирати вологу. Маємо підприємства, з якими працюємо постійно, але не відмовляємось і від співпраці з новими, модними виробниками.

 

- Як батькам не помилитись у виборі і самостійно перевірити добротність тканини?

- Цупкість можна перевірити розтягнувши тканину. Льон завжди холодний на дотик із вузликами. Одяг, який облягає фігуру, має бути стрейчевим, щоб дитина могла вільно стрибати і присідати. Таку тканину можна перевірити добре розтягнувши, і якщо вона якісна, то повертається у попереднє положення. Так ви зрозумієте, що коліна не витягнуться і виріб не деформується. Зазвичай натуральні тканини добре мнуться. Це перше, що можна спостерігати і що зазвичай не дуже подобається батькам. Хоча, наприклад, у європейських країнах така м’ятість навпаки модна, бо є ознакою натуральності вбрання. В Україні, якщо прийдете у м’ятому одязі, вас не завжди правильно зрозуміють.

 

- Чи є якісь вимоги щодо догляду за натуральними тканинами?

- Так. Сукня, наприклад, може складатись з кількох тканин і спосіб догляду за нею має бути вказаний на бірці. Це прання і сушка. Трикотажний одяг не можна сушити у вертикальному положенні, бо він стягнеться і витягнеться. Льон дозволяють прати в машині і сушити у вертикальному положенні. Взагалі, виробник одягу, який поважає себе та клієнтів, буде вказувати характеристики догляду за товаром. На кожен виріб «Suzie», обов’язково пришиваються бірки з такою інформацією.

 

- Які тканини не можна використовувати для пошиття дитячого одягу?

- Якщо це натільний виріб, тоді використовують тканину — 100% поліестер. Але для куртки з плащівки, верхня тканина з поліестеру підходить, бо вона не буде промокати. Проте підкладка до куртки іде з бавовни. Гольф, маєчку, блузочку, які одягаються на голе тіло, не варто обирати із поліестеру. Здебільшого, коли ви берете в руки тканини низької якості, вони мають неприємний і штучний запах, або ж фарба облазить на руки. Це свідчить про використання токсичних матеріалів.

 

- На що ще варто звертати уваги обираючи вбрання для малечі?

- Важливий дизайн, конструкція виробу, як він «сидить». Влітку для дітей краще брати вільні сукенки, блузочки, шортики, те, що не сковує рухів. Зважте і на функціональність штанців і кофтинок. Чи зможе одягнути їх дитина через 2 місяці, коли трішки підросте. Манжети, рукава і штани бажано щоб по низу закочувались і відкочувались. По поясу - резинка або бантик, які регулюються.

 

Командна дизайнерів та конструкторів-модельєрів бренду «Suzie» зважає на усі перелічені нюанси і з турботою ставиться до споживачів. Наша основна ціль, щоб одяг прикрашав щасливе дитинство, а не ставав йому на заваді.

Категорія
Для матусі
Вибрані товари (0)
Ваш список обраних товарів порожній!
Ваш кошик (0)
Популярні запити: Сукня, Спідниця, Блуза