0
0

Вибираємо відповідний розмір дитячого одягу: на що орієнтуватися

31.08.2020
6122
Вибираємо відповідний розмір дитячого одягу: на що орієнтуватися
Категорія:
Для матусі

Підібрати обновку на дитину – це справжній квест для мам. Важливо не тільки знайти речі хорошої якості, а й зорієнтуватися в розмірах. Все б нічого, але в різних виробників відрізняються принципи маркування і деколи складно розібратися «на око». Щоб полегшити завдання, розглянемо основні розміри дитячого одягу й орієнтири, за якими її потрібно підбирати.

Важливі параметри

Зазвичай при виготовленні дитячого одягу виробники орієнтуються на певні стандарти щодо того, які антропометричні дані повинні бути в малюка в тому чи іншому віку. Складалися вони на підставі статистичних досліджень та з урахуванням медичних норм. Зазвичай сітка розмірів дитячого одягу містить такі критерії:

  • зріст;
  • обхват тулуба в декількох місцях: по грудях, поясу, стегнах (у залежності від типу речі);
  • довжина: усього виробу від горловини до низу, рукава, штанини;
  • кроковий шов (актуально для штанів).

Також важливим критерієм виступає вік, особливо для малят (з народження). Якщо у планах купування обновки для дитини від року, то обов'язково слід орієнтуватися на зазначені параметри.

При цьому важливо врахувати, що в дітей, як і в дорослих, комплекція може відрізнятися. Часто буває, що в ровесників не тільки різний зріст, але й не збігається довжина рук або ширина грудної клітини. Хтось мініатюрний, а інший – навпаки, здоровань. З цієї причини вкрай важливо враховувати індивідуальні виміри свого малюка.

Інформація про виробників

Буває, що при купуванні обновок на один і той же вік від різних брендів вони відчутно відрізняються. Чому так? Річ у тому, що виробники різних країн орієнтуються на свої внутрішні стандарти, які складалися на підставі досліджень місцевих жителів. А люди різних народностей і націй зазвичай відрізняються за комплекцією та зростом. Ось і все пояснення загадкових «маломірок».

Загалом при купуванні дитячих речей варто обов'язково звертати увагу на країну-виробника й запам'ятати такі нюанси:

  • українські бренди зазвичай шиють речі на дітей середньої комплекції;
  • американські – намагаються робити запас (їх одяг добре підходить діткам «у тілі»);
  • китайські та французькі – «маломірять»;
  • турецький, німецький та італійський одяг – часто трохи більший.

Тому вибирати речі потрібно дуже ретельно. За основний орієнтир можна брати таблицю розмірів дитячого одягу за зростом, оскільки на ярликах зазвичай вказують цей параметр і вік.

Однак обов'язково варто уточнювати виміри у продавця й порівнювати їх зі своїми даними. Як їх робити – про це нижче.

Підбираємо одяг за вимірами

Плануючи купування обновок, потрібно детально виміряти свою дитину. Недостатньо знати його зріст і вагу, і тим більше не варто орієнтуватися на вік, який вказують виробники на ярлику. Як ми писали вище, у різних брендів стандарти відрізняються, так само як і діти між собою.

Щоб правильно зняти виміри, рекомендуємо орієнтуватися на пам'ятку.

Сантиметрову стрічку треба розташовувати по місцях з найбільшим об’ємом, щоб напевно обновка пройшла, не сковувала рухів.

Отримані виміри потрібно порівняти зі стандартом. Нижче наведена таблиця розмірів дитячого одягу.

Деякі виробники також вказують інші параметри: обхват шиї, довжину рукава, крокового й зовнішнього швів на штанах, окружність голови (для шапок). Ці характеристики допоможуть точніше зорієнтуватися при виборі одягу для дитини.

Пара слушних порад

Вибираючи обновку дитині, потрібно не тільки правильно зорієнтуватися в розмірі, але й підібрати одяг, трохи більший за параметрами. Незначний запас не вплине негативним чином на комфорт, але дозволить носити річ довше. Не варто забувати що діти дуже швидко ростуть і буквально протягом місяця-півтора обновка стане замалою. Погодьтеся, прикро, тому краще купувати одяг трохи з запасом. У середньому рекомендується брати речі на один розмір більше.

Дуже уважним потрібно бути при купуванні верхнього одягу. Його краще вибирати на два розміри більше, аби дитина могла носити його і на наступний сезон. При вимірах параметрів теж потрібно залишати запас (близько 3 см), щоб можна було підчепити теплий светр і дитина не відчувала себе скуто.

Категорія
Для матусі
Вибрані товари (0)
Ваш список обраних товарів порожній!
Ваш кошик (0)
Популярні запити: Сукня, Спідниця, Блуза