0
0

Шкільний сарафан – базовий елемент образу учениці

17.10.2020
2660
Шкільний сарафан – базовий елемент образу учениці
Категорія:
Твій образ

При підготовці до першого вересня школярці потрібно оновити гардероб. Незалежно від віку, основою є стильний сарафан. Це зручний і комфортний одяг, який відмінно комбінується з блузою, гольфом і навіть футболкою. Його можна утеплити за допомогою кофти або оновити, використовуючи аксесуари. Однак перш за все потрібно правильно підібрати сарафан для дівчинки – модель, яка зручно сяде по фігурі й не створить дискомфорт у щоденному носінні.

Переваги сарафанів

Повсякденний шкільний одяг має бути зручним, теплим і стійким до зносу. Оскільки його потрібно регулярно носити, добре, якщо він буде комплементарним (поєднуватися з іншими елементами гардеробу). Усім цим характеристикам відповідає шкільний сарафан, він:

  • зручний. Завдяки цілісному крою, у дівчинки завжди охайний вигляд. Сорочка або блузка заправлена та не стирчить;
  • теплий. Сарафан, на відміну від спідниці або штанів, повністю закриває спину дівчинки, захищаючи від переохолодження або протягів. Якщо у складі є натуральна вовна, вона забезпечує підвищений комфорт і тепло;
  • універсальний. Це базова річ, яку можна доповнити змінною блузкою, сорочкою, гольфом, джемпером або навіть футболкою. Є також моделі, які не вимагають додаткового натільного одягу.

Сарафан – це річ, яка підкреслює жіночність власниці. Він поряд із сукнею з ранніх років формує в дівчинки хороший смак. Поєднуючи його з іншими елементами гардероба, учениця навчається правильно формувати образ, щоб виглядати акуратно й доречно.

Правила грамотного вибору

З початком навчального року кожна школярка прагне показати себе з найкращого боку. Одним зі складових елементів образу є зовнішній вигляд. Плануючи поповнити гардероб новими речами, потрібно обов'язково пам'ятати про сарафани. Вони зручні й додають шарму своїм власницям, підкреслюючи переваги фігури. Це повинні бути моделі, які доречно будуть виглядати у шкільних коридорах.

Щоб сарафани вписалися до установленого дрес-коду, вони повинні бути відповідної довжини. Це моделі трохи вище або трохи нижче коліна. Не варто купувати подовжені вироби для школи, оскільки в них дівчинці буде незручно. Вони не функціональні та можуть доставити багато клопоту. Занадто короткі моделі так само не підійдуть.

Увагу слід звернути на забарвлення. Якщо в навчальному закладі є певний дрес-код, треба підбирати відтінок, враховуючи встановлені правила. Якщо строгих регламентів немає – краще зупинитися на спокійних кольорах: сірий, чорний, синій. Добре виглядають багряні й темно-зелені шкільні сарафани для дівчинки. Однак вибір насамперед повинен подобатися учениці. Варто утриматися від яскравих, кричущих відтінків або строкатих принтів, віддавши перевагу класичній клітці або смужці.

Вибираючи одяг, враховуйте індивідуальні особливості фігури. Щоб річ добре виглядала, не варто купувати її «з запасом». Замалий виріб також виглядає безглуздо. Він сковує рухи учениці та викликає дискомфорт.

Завершальний момент стосується пошиття. Не варто підбирати модель, яка надмірно обтягує дівочі форми.

Скільки нарядів потрібно дівчинці

Підбираючи шкільний сарафан, слід пам'ятати, що оригінальних моделей має бути як мінімум декілька. Пара правильно підібраних образів заощадять час на збори перед уроками. Якщо сарафан з підхожою блузою або гольфом висить на вішалці, не виникне питання, що одягти. Розглянемо моделі, які варто купити до нового навчального року.

  1. На кожен день.

Добре, якщо підібрані сарафани будуть розрізнятися між собою. Це дозволить кожен день виглядати інакше. Вибирати потрібно зручний виріб з якісних тканин. Найкраще підходять такі матеріали:

  • бавовна (котон, бязь, сатин, бавовняний поплін). Це стійка до зносу натуральна тканина, яка відзначається відмінними експлуатаційними характеристиками. На ній не утворюються катишки, вона довго зберігає привабливий зовнішній вигляд. Єдина складність – може знадобитися інтенсивне відпарювання при прасуванні;
  • сумішеві тканини. В основі найчастіше натуральні волокна (бавовна – для демісезонних моделей, а шерсть та її аналоги – для зими). Для надання виробам зносостійкості до тканин додають синтетичні нитки (еластан, поліамід). Вони спрощують догляд, роблять тканини більш міцними та стійкими до усадки, линяння й інших зовнішніх факторів;
  • костюмні тканини на натуральній основі (вельвет, фуле, твід і т. ін.). Вони більш щільні й теплі, ніж бавовна та її аналоги, тому відмінно підходять для шкільного одягу. Костюмні тканини можуть містити незначний відсоток штучних волокон, які полегшують догляд за речами.

При підборі речі якість матеріалу грає не останню роль. Від складу залежать характеристики й зовнішній вигляд. Щоб одяг не електризувався та добре сидів по фігурі, вибирайте вироби на підкладці.

    2. Для особливих випадків

Шкільний сарафан повинен бути не тільки зручним і практичним, а й естетично привабливим. У житті школярки відбуваються урочисті події, на яких хочеться виглядати нарядно, але в рамках дрес-коду. Для свят, іспитів, учнівських конференцій або олімпіад у гардеробі повинні бути речі відповідного призначення.

Якщо має відбутися важливий іспит, пам'ятайте, що одяг – це вияв поваги до екзаменатора. Збираючись до школи, уникайте різких кольорів, контрастних малюнків і строкатих візерунків. Не варто вибирати дуже вузькі або короткі сарафани з прозорими або мереживними елементами. Це повинна бути скромна, але елегантна модель, яку напевно схвалить екзаменатор.

Звичайно, для святкового випадку можна просто вибрати білу блузку, але кожній дівчинці набагато приємніше вбратися урочисто. Хорошим варіантом буде сарафан зі скромними, але привабливими декоративними елементами, наприклад оборка з мережив, шкіряна облямівка подолу, стильні кишені, мініатюрний бантик та інше.

Найбільш популярні фасони

Мода для дівчаток диктує свої закони, але вони дуже схожі на дорослі. Підбираючи сарафан для школярки, зверніть увагу на такі фасони:

  1. А-силует. Це модель трапецієподібної форми, яка є найбільш популярною. Вона підходить для дівчаток, схильних до повноти. Завдяки зручному крою, у такому одязі учениця відчує себе вільною та більш впевнено.
  2. Футляр. Це модель прямого крою. Вона може бути доповнена боковими кишенями або коміром. Футляру найчастіше віддають перевагу старшокласниці, хоча він підійде й ученицям молодшої школи. Цей фасон добре сидить на струнких, худих дівчатках.
  3. Модель на лямках зі спідницею у складку. Це класичний сарафан, який завжди в моді. Спідниця може бути не тільки у крупну складку, а й у формі трапеції. Кожен з цих варіантів є універсальним, тому підходить дівчаткам з будь-якою комплекцією.
  4. Модель із завищеною талією. Це сарафан з прямою або розширеною до низу спідницею. У залежності від крою, він підходить старшокласницям або ученицям молодших класів. Завдяки вільному пошиттю вони добре сидять на дівчатах з великою комплекцією.

Окремої уваги заслуговує «трансформер» – це шкільний сарафан, що складається зі спідниці та верхнього елементу, який можна відстібати. Частини моделі з'єднуються між собою за допомогою ґудзиків, блискавки або кнопок. Це найбільш універсальний і практичний варіант. Він надає більшу кількість ідей для різноманітності повсякденних образів. Жилет і спідницю можна носити окремо, поєднуючи з іншими речами. Сарафан-трансформер можна легко зняти та швидко переодягнути, наприклад, коли потрібно підготуватися до уроку фізкультури.

Як знімати мірки: основні параметри

Багато батьків купують одяг для дівчинки без її присутності. З розвитком мережі онлайн-магазинів це стало зручніше, а в деяких випадках і більш вигідно. Однак, щоб не помилитися з розміром, необхідно правильно знімати мірки. Потрібно знати не тільки вік і зріст, а й деякі інші параметри:

  • обхват грудей. Це горизонтальна лінія, яка проходить по найбільш випнутих місцях грудини та спини;
  • обхват талії. Мається на увазі найбільш вузька її частина. При вимірі талії дитина не повинна спеціально втягувати або надувати живіт;
  • обхват стегон. Це лінія, яка проходить по колу від стегна до стегна по найбільш випнутих точках.

Порівнюючи параметри дитини з розмірами, запропонованими виробником, речі краще брати трохи з запасом. Після першого прання тканина може збігтися, через що виріб трохи зменшиться в розмірі. Крім того, потрібно пам'ятати, що діти швидко ростуть. Невеликий запас дозволить дівчинці відносити одяг кілька сезонів.

З чим носити сарафан

Підбираючи шкільні моделі в різних фасонах, можна щодня виглядати по-новому. Усе залежить від вибраного натільного одягу й аксесуарів. Інший гольф, сорочка або светр – і дівчинка виглядає інакше. Додатково варто подумати про взуття та прикраси. До школи не слід вибирати яскраві пояси або аксесуари. Однак різні зачіски допоможуть змінити образ.

Крім натільного одягу, до сарафана варто підібрати кілька теплих кофт. Вони підійдуть для ранньої осені або пізньої весни, зігріють тіло школярки під курткою взимку. Крім кофти, зверху можна надіти джемпер. Він внесе різноманітність до образу, перетворивши плаття на спідницю.

Додаткової уваги заслуговує взуття. Сучасні модниці не завжди поєднують сарафани зі звичними туфлями або елегантними балетками. Модні фасони шкільного одягу можна доповнити спортивним взуттям. Навіть класичний сарафан вдало виглядає з мокасинами, топсайдерами, кедами або навіть низькими кросівками. Однак не перестарайтеся. Шкільна мода керується своїми правилами. Не варто їх порушувати, щоб не наражатися на несхвальні погляди вчителів.

Вибирайте прості та скромні шкільні сарафани міді або з довжиною до колін, які легко доповнити повсякденними аксесуарами. Це дозволить кожен день виглядати оригінально й доречно.

Категорія
Твій образ
Вибрані товари (0)
Ваш список обраних товарів порожній!
Ваш кошик (0)
Популярні запити: Сукня, Спідниця, Блуза