0
0

Секрети дизайну дитячої для дівчинки

15.07.2020
2517
Секрети дизайну дитячої для дівчинки

Дитяча кімната для дівчинки повинна бути зручною та створювати позитивний настрій, але перш за все вона повинна відображати індивідуальність дитини. Щоб створити простір, у якому маленькій принцесі сподобається перебувати, необов'язково витрачати космічні суми. Достатньо поглянути на речі креативно й заручитися допомогою дитини: нехай юна дизайнерка сама докладе руку до проєктних рішень.

Які найцікавіші дівчачі спальні сьогодні? Багато кольорів, сміливих візерунків і деталей, які демонструють індивідуальність володарки. Ми підготували кілька порад, які допоможуть створити унікальний і улюблений малятком дизайн дитячої кімнати для дівчинки.

Знайдіть мотив і почніть з основ

При виборі тематики для дитячої варто орієнтуватися на те, що дівчинка любить. Це можуть бути хобі, мультфільми та інші речі, які роблять її такою, яка вона є. Будь-яка діяльність на кшталт танців, катання на конях, малювання дозволить створити дизайн дитячої з урахуванням смаків малятка. При виборі бажано брати до уваги ті речі, які не перестануть подобатися вже через рік, при дорослішанні. Наприклад, героїв улюблених мультсеріалів краще зробити акцентами, а не ключовим мотивом дизайну.

Виберіть один основний елемент, щоб створити решту дитячої. Наприклад, постіль у садовій тематиці може підштовхнути до ідеї декорування віконних покриттів і аксесуарів у яскравих тонах, а сміливий малюнок килимка нагадає про те, що для решти елементів дизайну краще вибрати більш нейтральний фон.

Вибір кольору для дитячої дівчинки — важливий етап

Колірна палітра грає важливу роль у сприйнятті кімнати як простору для відпочинку, ігор, навчання. При цьому важливо, щоб вона резонувала зі смаками малятка. Якщо ви не можете домовитися з дитиною про один колір, шукайте способи «змусити» обидва варіанти працювати разом. Контрастні акценти в інтер'єрі дитячої кімнати дівчинки доповнять загальну палітру та додадуть їй стилю, яскравості, індивідуальності.

Вибір кольору — відмінна відправна точка для дизайну спальні, а також гарна можливість вивчити нескінченний діапазон палітр. Від класичних рожевих і пурпурових відтінків до літніх тонів синього, оранжевого, золотого або зеленого — вибрані варіанти будуть відігравати величезну роль у визначенні теми та дизайну дитячої для дівчинки. Щоб надихнутися, подивіться на ідеї, які вже присутні у просторі. Якщо є візерункове віконне покриття або килимок, який малятко любить, можете вибрати з нього один або два кольори для використання по всій кімнаті. Немає потреби точно підбирати відтінок: більш світлі або темні тони теж працюють.

Якщо тематика дитячої для дівчинки вже визначена, колірна палітра може витікати з неї. Комбінуйте різні інтенсивності основного кольору, від блідих пастелей до яскравих, насичених відтінків, щоб відкрити нові можливості. Як тільки буде загальна палітра однієї або двох базових фарб, розгляньте можливість додавання акцентного колірного рішення для дизайну, наприклад у додатковому тоні. Висококонтрастні комбінації додадуть енергії дитячій. Наприклад, поєднання:

  • рожевого й зеленого;
  • фіолетового та жовтого;
  • синього й оранжевого.

Використовуйте також білий як контрапункт у дизайні. Протестуйте основні зразки фарби на стіні, перш ніж переходити до кольору, і подивіться, як природне світло в дитячій змінює його зовнішній вигляд протягом дня.

Як персоналізувати спальню дівчинки

Для підростаючої малечі краще, що є у її спальні, — це те, що це місце унікальне. Щоб розвивати подібне відчуття своєї особливості, прикрасьте дитячу індивідуальними штрихами.

Відобразіть речі, які дитині подобаються найбільше, у темі дизайну спальні, це можуть бути квіти, морські тварини, коні чи щось інше. Постільна білизна, килими, настінні малюнки й віконні панелі, дизайн яких відповідає загальній тематиці, подарують простору особливу індивідуальність. Слідкуйте за несподіваними знахідками, які додадуть дизайну характер. Наприклад, декоративна пташина клітка, що звисає зі стелі, або тумбочка, яка нагадує шпаківню. Покажіть, що досягнення малятка важливі, виділивши місце для нагород, грамот. Створіть спеціальний виставковий майданчик для особистих колекцій дитини. Це можуть бути черепашки й каміння, намиста, розташовані на декоративних настінних гачках.

Заохочуйте креативність, знаходячи особливі способи розташувати витвори мистецтва маленької принцеси. У цьому разі добре працюють пробкові дошки або нитки з прищіпками, на які будуть чіплятися нові й улюблені малюнки, вироби.

Відмінний спосіб персоналізувати дитячу — це показати ім'я дівчинки творчим шляхом. Табличка з прізвищем на дверях, літери на стіні або ініціали, нанесені над узголів'ям ліжка, говорять про те, що це її особливе місце.

Відкриті можливості для змін

Дуже важливо розуміти, що смаки дитини змінюються з дорослішанням, а ростуть діти дуже швидко. Такі зміни не повинні означати повне переобладнання дитячої. Іноді навіть така проста річ, як заміна ручок ящика на комоді або деталей в інтер'єрі, може зробити простір абсолютно новим і захопливим. Якщо не справляєтеся самостійно, але не плануєте обладнувати простір з нуля, запросіть дизайнера дитячих кімнат для дівчаток. Він підкаже, як за допомогою наявних речей створити абсолютно новий вигляд спальні.

Вибрані товари (0)
Ваш список обраних товарів порожній!
Ваш кошик (0)
Популярні запити: Сукня, Спідниця, Блуза