0
0

Туризм в житті дитини

18.10.2020
1286
Туризм в житті дитини

Дитячий туризм активно набирає популярність. Часто можна наштовхнутися на відповідні пропозиції в мережі, або напевно багато хто чув про подібний формат відпочинку від знайомих. Не варто думати, що йдеться про піші прогулянки з рюкзаком за межами міста. Ні, туризм для дітей має багато різновидів і відкриває широкі можливості для розвитку й оздоровлення дитини. Спробуємо розібратися.

Види дитячого туризму

Сьогодні малюки вже з дитсадківського віку захоплені різними гаджетами. Тож недивно, що перед батьками гостро постає питання, як їх відвернути від пристроїв і ближче познайомити з навколишнім світом, а заодно позитивним чином вплинути на розвиток дитини. Туризм розв’язує обидва завдання, і підібрати певний його вид можна для дітей з різними вподобаннями й інтересами. У залежності від цілей і завдань, поділяється він на:

  1. Оздоровчий. Мається на увазі відвідування фізіологічних процедур і лікувальних заходів, відпочинок у курортних оздоровницях. Знайти відповідні заклади можна й на батьківщині, але набагато цікавіше буде відправити дитину за кордон. Так вона не тільки розширить кругозір, але і зможе ще підтягнути рівень іноземної мови в умовах безпосереднього спілкування.
  2. Спортивний. Це оптимальний варіант, щоб зайняти непосиду. Спортивний туризм може містити різні види занять – походи по горах і лісах, велоподорожі, гірські лижі, каякінг або дайвінг, навчання верховій їзді та безліч інших варіантів. Головне – вибрати заняття до душі та вже з огляду на це шукати, куди поїхати.
  3. Розважальний. Такий туризм подарує дитині безліч нових вражень. Щоб його реалізувати, можна купити тур до «Діснейленду» або Лапландії до Санти Клауса, підшукати інші схожі програми. Як варіант – відвідати якусь світову пам'ятку, внесену до списку «7 чудес світу», наприклад єгипетські піраміди та Сфінкса, або Велику Китайську стіну. У цих самих країнах можна знайти інші цікаві місця та просто відпочити. Таким чином, батьки дарують дитині не тільки подорож у казку, а й можливість побачити світ, відвідати найцікавіші його місця.

Як бачимо, види туризму для дітей містять найрізноманітніші можливості й варіанти. Головне – розв’язати одне гостре питання: чи відправляти дитину саму? У кожного рішення є свої плюси.

Туризм з батьками та без: вибираємо підхожий варіант

Відпочити дитина може самостійно, з друзями або ж із сім'єю. Варіант «без батьків» підходить для дітей старшого віку. Відправивши підлітка самого або з друзями до тієї ж оздоровниці, можна виховати в ньому самостійність, привчити відповідати за свої вчинки. До того ж у подібних ситуаціях у дітей набагато активніше розвиваються комунікативні навички.

Туризм із сім'єю перш за все згуртовує дитину з батьками. Можна разом весело провести час, не відволікаючись на побутові й повсякденні справи, як це буває вдома. Плюс такого рішення ще і в безпеці. Батьки не тільки простежать, щоб дитина не знайшла небажаних пригод, але і прийдуть на допомогу в будь-який незрозумілій ситуації.

Нюанси при плануванні відпочинку

Туризм для дітей – це дійсно хороша можливість пізнати світ, знайти нових друзів, отримати незабутні емоції та спогади на все життя. Але, щоб відпочинок вдався, батькам потрібно продумати деякі нюанси ще на стадії його підготовки:

  1. Вибір туру. Є індивідуальні, групові, різні за тривалістю варіанти. Варто вивчити всі доступні пропозиції й підібрати оптимальну.
  2. Транспорт. Потрібно продумати зручний маршрут до місця прибуття, особливо якщо відправляєте дитину за кордон або на далекі відстані. У разі можливості краще забезпечити їй супровід.
  3. Багаж. Крім одягу, важливо покласти з собою засоби гігієни, попередньо переливши їх до невеликих ємностей. Для надійності варто скласти їх до щільного zip-пакета, щоб вони не протекли на речі. Ще потрібна з собою аптечка. Мінімальний набір повинен містити антисептик, пластир, бинт, таблетки від живота, головного болю й алергії.

Крім цього, слід провести інструктаж про відповідальність і те, як поводитися, повторити заходи безпеки. І не варто турбуватися й переживати! Діти в усьому світі захоплені туризмом, так чому б не подарувати своїй дитині можливість отримати незабутні враження на час канікул? Удачі в пошуку ідеального туру!

Вибрані товари (0)
Ваш список обраних товарів порожній!
Ваш кошик (0)
Популярні запити: Сукня, Спідниця, Блуза