0
0

Як облаштувати дитячу кімнату?

15.07.2020
1096
Як облаштувати дитячу кімнату?

Якщо ви задаєтесь питанням, як облаштувати дитячу кімнату, то важливо врахувати, що основна мета спальні малюка не змінюється з дорослішанням дитини. Це місце, щоб відпочивати, відчувати себе в безпеці, розвивати власну особистість, грати, мріяти і рости.

Однією з універсальних характеристик кімнат дітей є те, що вони постійно змінюються. Простір, який ви створили для свого новонародженого, не буде виглядати так само, як для п'ятирічної дитини чи підлітка.

Час переходу від однієї до іншої кімнати може залежати від ряду факторів, включаючи вік вашого чада, його розвиток, сімейні потреби, фінанси, а також ваш час і вільний простір. Щоб цей процес став для всіх максимально легким, приємним і навіть веселим, ми підготували посібник з того, як облаштувати дитячу кімнату.

Кімната для новонародженого: від 0 до 18 місяців

Це перша кімната, яку ви коли-небудь створите для своєї дитини, і, можливо, найбільш захоплююча. Легко загубитися в радості вибору ніжних колірних схем і аксесуарів (що, давайте подивимося правді в очі, дуже весело), ​​але не забувайте зосередитися на трьох факторах:

  • безпеці;
  • температурі;
  • комфорті.

Переконайтеся, що всі дитячі меблі відповідають стандартам безпеки, особливо ліжечко. Простір має підтримувати комфортну температуру для сну і бути здатним пропускати і блокувати сонячне світло. І, звичайно ж, завжди стежте за тим, щоб шнури, електрика та інші небезпечні конструкції були поза досяжністю. Постарайтеся звести до мінімуму предмети, якщо ви хочете, щоб в дитячій було відчуття простору і відсутність безладу, пилу.

Це досить короткий етап з точки зору вибору меблів: коли малюк виросте з ліжечка і стане більш самостійним, кімната зміниться кардинально. Розгляньте меблі, які зможуть рости разом з чадом якийсь час, щоб уникнути повторної покупки всього через кілька років.

З точки зору кольору рекомендуємо дотримуватися нейтральних відтінків. М'які, але теплі однотонні кольори можуть бути сучасним і приголомшливим фоном для яскравих деталей, аксесуарів і меблів, особливо з деревини.

Малюки: від 18 місяців до 3 років

Іграшки починають швидко накопичуватися. Почніть серйозно думати про зберігання. На деякі предмети дійсно потрібно дивитися, тому використовуйте полки для творчого показу всіх скарбів малюка. Уникайте великих скриньок для іграшок. Незважаючи на те, що вони здаються швидким і простим способом заховати і зберігати речі, дітям може бути важко відкривати себе, досліджувати навколишній світ. Подумайте про маленькі коробки, контейнери або тканинні мішечки, до яких дитина може з легкістю отримати доступ.

Якщо ви використовували неконвертовану дитячу колиску, можливо, ви захочете перевести малюка на перше ліжко. Майте на увазі, що якщо ви придбаєте гоночну машину або «опочивальню» принцеси, то зможете використовувати її максимум кілька років. Не варто скидати з рахунків більш нейтральний варіант, але з яскравою постільною білизною, яка легко і відносно недорого замінюється, коли маленький розум змінює свої цінності.

Як облаштувати дитячу безпечно? Тримайте стільці, табуретки і лавки подалі від вікон і полиць. Безпечне нічне світло може тримати монстрів у страху.

Діти: 4–7 років

Зазвичай діти переходять з садка у школу в ці роки, тому відбувається багато змін. Дитина у цьому віці може мати гарне уявлення про те, що вона хоче бачити у своїй кімнаті. Допоможіть їй розвинути почуття власного «я», поговоривши про те, як вона хотіла би, щоб кімната виглядала, а потім знайдіть рішення, яке ви можете втілити у життя. Завжди є спосіб зробити акцент на тему або елемент, які багато значать для дитини або викликають інтерес.

Заохочуйте незалежність. Зробіть полки на доступній висоті, щоб дитина могла отримати доступ до одягу і почала приймати рішення самостійно. Ящики і двері повинні легко відкриватися і закриватися. Стіл відповідної висоти може сприяти творчості і простору для домашньої роботи.

Ми рекомендуємо уникати тем супергероїв для дитячих. Що ви будете робити, коли маленька Ельза вирішить, що «Фроузен» — вчорашній день? Якщо ви просто не можете не здаватися, використовуйте улюблених героїв в елементах, які можна легко замінити.

Підлітки: від 8 до 12 років

Багато хто задається питанням, як облаштувати кімнату підлітка. Якщо ви ще цього не зробили, прийшов час купити ліжко у стилі дорослих. Воно повинно прослужити якомога довше. Залучіть дитину до вибору. Матраци важливі. Латексні варіанти не містять токсинів, ергономічні, протигрибкові і антибактеріальні, але можуть нагріватися. Обов'язково вибирайте ортопедичний матрац, який підтримує тіло і дозволяє добре виспатися вночі.

Подумайте про сховище для ігор, книг, спортивного інвентарю, шкільних предметів і домашніх завдань. Організуйте кімнату разом, щоб дитина розуміла, як брати на себе відповідальність за свої речі.

Підлітки: від 13 до 18 років

Існує досить велика різниця між тим, як облаштувати кімнату для дівчинки підлітка або хлопчика 13 і 18 років, проте є кілька загальних елементів дизайну, які охоплюють цей етап.

Позбавтеся будь-яких дитячих плакатів або наклейок і надайте кімнаті більш дорослий вигляд, консультуючись з дитиною в усьому. Зміна кольору стін може бути ефективним способом надати простору відчуття чогось свіжого. Об'єднайте це з новими аксесуарами і освітленням, і кімната отримає інший вигляд без значних витрат.

Зосередьтеся на зоні для навчання, включаючи стіл, стілець і настільну лампу.

 

Вибрані товари (0)
Ваш список обраних товарів порожній!
Ваш кошик (0)
Популярні запити: Сукня, Спідниця, Блуза