0
0

Як правильно вибрати дитячу піжаму

15.07.2020
586
Як правильно вибрати дитячу піжаму
Категорія:
Для матусі

Нехтування правилами вибору дитячого одягу для сну може призвести до подразнення шкіри, розвитку алергії, порушення терморегуляції та інших неприємних речей. Теплообмін у дитини починає формуватися досить пізно, тому малюк уві сні більш чутливий до перегріву й переохолодження, ніж доросла людина. Перед тим як вибрати дитячу піжаму, ознайомтеся з особливостями такого текстилю.

Комфорт — запорука здорового сну

Одягати дитину на ніч обов'язково, тому що вона уві сні може крутитися й розкриватися. Затишна піжама повинна відповідати кільком основним вимогам:

  • здатність зігріти малюка, навіть якщо він випадково розкриється. Взимку та в міжсезоння дитяча піжама повинна складатися зі штанців і сорочки з довгими рукавами. Для літнього періоду можна підібрати комплект з футболки та шортів;
  • підтримання гігієни під час сну. Дитячий організм чутливий до зміни температури. Хороша піжама повинна пропускати повітря й відводити вологу, якщо дитина спітніє уві сні;
  • безпеку для дитячого здоров'я. Організм малюка чутливий до дії несприятливих факторів і може відповісти алергією на неякісну тканину з токсичними домішками. Для дитячої піжами бажано вибирати тканини з переважанням натуральних волокон.

Комфорт під час сну може забезпечити тільки правильно скроєний одяг. Шви не повинні впиватися в тіло, тиснути й натирати. Ніжна дитяча шкіра чутлива до контакту з жорсткими волокнами, тому вибирайте вироби з ретельно обробленими плоскими строчками. У піжамах для найменших бажані зовнішні шви з тонкими та м'якими нитками.

Об'ємні аплікації, рюші, бантики, декоративне каміння, тасьми та інші прикраси можуть тиснути й заважати. Маленькі діти люблять пробувати все на зубок, тому для малюків краще придбати піжаму без стразів, ґудзиків та інших дрібних деталей. Блискавки та кнопки, що торкаються дитячої шкіри зсередини одягу, будуть холодити. Перед купівлею обов'язково перевірте, чи не занадто тугі тасьми на манжетах і штанах.

Вибираємо піжаму правильно

У дитячому гардеробі має бути кілька комплектів спального одягу. Для літнього часу можна підібрати легку сатинову піжаму з натурального матеріалу. Зимовий варіант — затишний фланелевий виріб.

Основні орієнтири при виборі дитячої піжами:

  • розмір. Спальний одяг часто переться й досить швидко зношується, тому немає сенсу купувати його на виріст. У занадто просторому виробі дитині буде незручно. Оптимальний варіант — трохи вільний дитячий одяг, буквально на розмір більше точних мірок. Для малюків, що сплять у підгузку, підберіть достатньо просторі штанці, щоб вони не сиділи занадто щільно;
  • фасон. Для немовлят варто вибрати піжаму у вигляді дитячого комбінезона, що застібається на кнопки по всій довжині. Такий фасон дозволяє швидко поміняти підгузок без необхідності повністю роздягати дитину. Для дівчаток можна знайти зручну нічну сорочку або комплект з кофтинкою на ґудзиках;
  • матеріал. Дитячий спальний одяг для найменших повинен складатися зі 100%-ної бавовни. Синтетика погано пропускає повітря, що може призвести до появи попрілостей і дерматиту. Піжама зі змішаної тканини, що складається з натуральних і штучних волокон, підійде для підлітків.

При виборі дизайну дитячого одягу для сну бажано орієнтуватися на смаки дитини. Багато дітей відмовляються надягати піжаму, яка не подобається їм зовні. В асортименті виробів можна знайти моделі з кумедними звірятами, квітами, героями улюблених мультфільмів та казок. Однак також варто враховувати, що розслабитися й налаштуватися на відпочинок допомагають спокійні забарвлення та пастельні відтінки. Для надто активних малюків і дітей, які страждають розладом сну, можна вибрати піжаму неяскравого кольору, наприклад зеленого.

Категорія
Для матусі
Вибрані товари (0)
Ваш список обраних товарів порожній!
Ваш кошик (0)
Популярні запити: Сукня, Спідниця, Блуза