0
0

Світшот або лонгслів: who is who у світі речей

15.07.2020
1498
Світшот або лонгслів: who is who у світі речей
Категорія:
Тренди

Різноманітність видів одягу для дітей сьогодні дуже велика, і часом навіть найпрогресивніші мами губляться, що ж вибрати: лонгслів або світшот. Ситуація ускладнюється ще й тим, що далеко не всі орієнтуються у відмінностях між ними, часом розуміючи ці назви як синоніми для однієї й тієї ж речі. Але між цими предметами гардеробу є досить суттєві відмінності. Щоб нарешті розставити точки над і, розберемося, чим відрізняється світшот від лонгсліва. Заодно також розглянемо, що враховувати при їх виборі.

Лонгслів: майже футболка

Якщо ви припускали, що за цією назвою ховається затишний светрик з трикотажу з начосом, то... ні. Лонгслів – це дійсно майже футболка, тільки з довгим рукавом. А ось як називається той затишний светр, назва якого постійно плутають, – про це поговоримо трохи нижче.

Повертаємося до лонгслівів. До речі, з англійської це слово якраз і перекладається як «довгий рукав». Шиють їх з тонких тканин – бавовняних або з додаванням еластану чи стретчу (точно з таких, які використовуються для футболок). Тому лонгсліви не можуть бути теплими й затишними. Зате вони дуже комфортні та незамінні у прохолодну літню погоду або навесні.

Виріз горловини в цих речей зазвичай круглий, але також цілком можна зустріти V-образний, сучасна мода дуже демократична, і такі «милі вільності» у фасоні допускаються. Головною деталлю лонгслівів, яка й відрізняє їх від футболок, є рукав. Він може бути ¾ або довгий, крій – реглан.

Фішкою спортивних моделей є «подвійний рукав». Зазвичай він контрастних кольорів. Виглядає це так, ніби до футболки пришили більш довгий рукав, він ніби визирає з-під короткого. Дизайн самого лонгсліва може бути будь-яким. У продажу є однотонні моделі, з візерунками, принтами, малюнками персонажів з мультфільмів і коміксів або емблемами різних спортивних компаній.

Світшоти: затишні та теплі

Пам'ятаєте асоціацію зі светром, яка, можливо, виникала у вас при слові «лонгслів»? Так ось, забудьте її. І запам'ятайте, що теплий і затишний светр – це якраз таки світшот. Він характеризується вільним кроєм і відсутністю будь-яких застібок, кишень. Лінія плечей часто занижена, а крій рукава – реглан.

Горловина у світшотів кругла, а виготовляють їх зі щільної бавовняної тканини – футеру, на виворітній стороні якого є начіс (ось він, секрет затишку!). Іноді використовують для пошиття інші типи матеріалів:

  • дайвінг – щільний та еластичний матеріал з гладкою поверхнею;
  • поліестер – синтетична тканина, через що річ виходить м'якою та має ніжний блиск;
  • фліс – наділяє світшот м'якістю й високими теплоізоляційними властивостями;
  • велсофт – еластична й тепла тканина, оптимально підходить для пошиття речей на осінь-зиму.

Манжети, комір і пояс доповнені трикотажною резинкою.

Дизайн у світшотів різноманітний. Вони бувають як однотонними, так і з принтами або емблемами.

Характерні відмінності

Щоб напевно запам'ятати, who is who у світі світшотів і лонгслівів, варто розглянути їх основні відмінності:

  • силует. Лонгсліви приталені й облягають фігуру, а світшоти – вільні;
  • довжина. Лонгсліви зазвичай трохи подовжені, тоді як світшоти вкорочені або йдуть до лінії пояса;
  • тканина. Для пошиття лонгсліва використовують тонкі, еластичні бавовняні матеріали. Світшоти виробляють із затишного й теплого футеру з начосом.

Цікаво зазначити, що раніше лонгсліви відносили до спідньої білизни, й багато спортсменів досі їх використовують саме так. Подібним чином діють і більшість мам, які цю річ надягають діткам під светри та кофти у прохолодну пору. До речі, у наш час лонгсліви вже переведені в «ранг» окремого предмета гардероба. А ось світшот – це кофта, яка надягається поверх чого-небудь.

Поєднуємо з іншими речами в дитячому гардеробі

Лонгсліви та світшоти – це практичні речі, які підійдуть як дівчаткам, так і хлопчикам. Обидва види одягу відмінно поєднуються зі спортивним стилем і можуть доповнити собою як костюм, так і штани. Але світшоти більш універсальні. У залежності від дизайну, вони добре виглядають і зі спідницями, і з сукнями або поверх сарафанів, з лосинами та штанцями.

Лонгсліви ж більше підходять як доповнення до кофт, кардиганів або бомберів. Їх також можна підібрати під шкільну форму, щоб носити замість блузки. Головне – вибирати річ у стилі casual, а не відвертий спорт.

Причому при складанні дитячого наряду зі світшотом або лонгслівом варто врахувати, що ні той, ні інший тип одягу не поєднується з класичними туфлями. Зате під них відмінно підійдуть мокасини, сліпони, кеди.

Особливості вибору

При купівлі обновок на дитину насамперед звертати увагу потрібно на розмір. Причому краще вибирати річ трохи «з запасом», щоб вона прослужила довше. Але не варто купувати одяг сильно «на виріст». По-перше, якщо дитину в таке нарядити, то вийде зовсім не стильний «оверсайз», а ефект «доношую за старшою сестрою». По-друге, якщо навіть покласти одяг у шафу з перспективою носити її, коли дитя доросте, можна просто пропустити цей момент.

Тепер, коли ми з'ясували принципові відмінності між лонгслівами та світшотами, купувати обновки буде легше. Однак, щоб речі дійсно порадували якістю маму, а дизайном – дитину, вибирати їх потрібно тільки від надійних брендів.

Виробник дитячого одягу Suzie випускає широкий асортимент речей для дівчаток. З доступного різноманіття товарів легко можна сформувати гардероб малятам і школяркам, підібрати стильні світшоти й лонгсліви на будь-який розмір. А доступні ціни та відмінна якість продукції стануть приємним бонусом для дбайливих мам і татусів.

 

Категорія
Тренди
Вибрані товари (0)
Ваш список обраних товарів порожній!
Ваш кошик (0)
Популярні запити: Сукня, Спідниця, Блуза