0
0

Дитяча мода. Що пропонують дизайнери в сезоні 2020–2021

17.10.2020
4384
Дитяча мода. Що пропонують дизайнери в сезоні 2020–2021
Категорія:
Тренди

Рожеві сукні як основний одяг для дівчаток, а блакитні сорочки — для хлопчиків поступово відходять у минуле. Сьогодні поділ на кольори за гендерною ознакою стає неактуальним, і в магазинах з'являється все більше стильних речей різних відтінків. Сучасні мами отримали унікальну можливість формувати смак дитини з самого раннього дитинства. Багато батьків прагнуть привчити малюка до краси в одязі, виробити вміння поєднувати деталі і елементи між собою. І це бажання дуже зрозуміле творцям дитячої моди. Щорічно кутюр'є створюють унікальні колекції для хлопців, а матусям залишається вирішити, яким вбранням віддати перевагу.

Тенденції 2020–2021 року в моді

Дизайнери підготували багато нового та оригінального, зробивши основний акцент на зручність речей для дитини. Тренди одягу для дівчаток і хлопчиків сезону 2020–2021 року дозволяють виразити характер, підкреслити індивідуальність. Сьогодні в моді такі напрямки:

  1. Моделі в стилі мілітарі. Один із головних фешн-трендів перейшов з дорослих подіумів у світ дитячої моди. Тут кутюр'є змогли розвернутися, і активно застосовують поєднання камуфляжу з яскравими квітами, рюшами, мереживом. Тобто цілком доросла військова тематика гармонійно переплітається з елементами дитячого одягу. Речі в стилі мілітарі відрізняються одночасно красою, практичністю, зручністю.
  2. Оксамитові і вельветові тканини. У нових колекціях сезону весна-літо представлено багато речей з цих матеріалів. Дівчаток порадують сукні, спідниці, комбінезони глибоких насичених кольорів. Хлопчикам можна підібрати піджаки, костюми, сорочки з вельвету. Гарні тканини не викликають алергії, мають розкішний вигляд, приємні на дотик. Вироби з оксамиту підходять для святкових, вечірніх вбрань. З більш легкого вельвету шиють речі також для повсякденного носіння.
  3. Принти, логотипи, малюнки. Помітні зображання, написи і навіть картини на одязі допомагають заявити про себе. Вони можуть розповісти оточуючим про переваги, а також смаки власника, створюють настрій, відображають безтурботність дитячого життя. Великий асортимент різноманітних модних моделей дозволяє експериментувати, реалізовуючи практично будь-яку фантазію в життя.
  4. Денім. Джинсова тканина в тренді вже не перший сезон. У моді будь-який одяг з деніму: спідниці, брюки, куртки, комбінезони. Напевно, більш затребувану тканину важко уявити. І це не дивно, адже переваг у деніма безліч. У їх число входить зносостійкість, гігроскопічність, повітропроникність і зручність в носці.
  5. Family Look. Ідея створювати для всієї родини або матусі та дитини однакові або дуже схожі речі не нова. Придумали такий стиль за часів Великої депресії в США, але напрямок не прижився і швидко забувся. Однак сучасні дизайнери відродили ідею, і вона стала мега популярною. Щоб створити образ у стилі family look, не обов'язково купувати однакові комплекти, досить кілька об'єднуючих елементів або аксесуарів.
  6. Вуличний хайп. Зручний міський стиль, який особливо цінується в підлітковому середовищі. Речі не просто дарують комфорт, а завдяки унікальному дизайну дозволяють дитині підкреслити свою індивідуальність. У цьому сезоні актуальними є моделі в стилі хайп з візерунками на рукавах, комірі або в інших несподіваних місцях.
  7. Багатошаровість в одязі. Тенденція також не нова і перекочувала в колекції дизайнерів з минулих сезонів. Змішання стилів, поєднання облягаючих та вільних речей, експерименти з текстурою тканини дозволяють створити унікальний неповторний образ як для маленької дитини, так і для підлітка.

Як бачимо, в модному сезоні 2020–2021 дизайнери врахували зручність, практичність, оригінальність. І все це напевно припаде до смаку маленьким непосидам, а також їх батькам.

Кілька секретів кутюр'є, які допоможуть створити стильний образ для дівчинки

Маленькі красуні бажають не менше дорослих жінок виглядати красиво і модно. Дизайнери розуміють це і вигадують чудові колекції, речі з яких допоможуть створити стильний образ юної леді. У сезоні 2020–2021 актуальними стають практичність і краса одягу. В тренді неформальні спортивні моделі та стиль кежуал. Зручні речі дозволяють дівчаткам чудово виглядати і при цьому відчувати себе добре.

До традиційно модних в цьому сезоні кольорів додалися нові відтінки. На піку популярності бордовий, ліловий, бірюзовий, кораловий і вся пастельна палітра. Нехай не бентежать мам темні кольори. Такі речі немазкі, практичні, а деяку похмурість відтінків відмінно розбавляють малюнки, принти з дитячою тематикою. Можна також образ урізноманітнити, зробивши акцент на яскравих аксесуарах.

У світі верхнього одягу для дівчаток в сезоні осінь-зима стають актуальними такі речі:

  • шубки з екохутра яскравих кольорів;
  • укорочені і нижче коліна дублянки;
  • пуховики з асиметрією та моделі трансформери;
  • демісезонні і зимові пальта в класичному стилі;
  • шкіряні куртки-косухи;
  • тренчкоти;
  • парки і вітровки;
  • дуті костюми.

У моді не тільки однотонні верхні речі, але й ті, що прикрашені флористичними малюнками, абстракцією, написами.

Особливість цього сезону полягає в тому, що стильний одяг для дівчаток повторює дорослі моделі. Однак при цьому дизайнери використовують ідеї дитячої тематики і вигадують неймовірні комбінації. Фасони настільки вдалі і різноманітні, що навіть найпримхливіша модниця обов'язково підбере вбрання на свій смак.

Ідеї ​​для поповнення гардероба

В ідеалі в дитячий шафі повинні бути речі на всі випадки життя. Щоб гардероб не був забитий непотрібним одягом, робити покупки необхідно продумано. Так ви позбавите себе від зайвих витрат, а полиці шафи — від захаращеності. До того ж дитина швидко росте, і багато речей просто може не встигнути зносити. У гардеробі повинні бути моделі для наступних випадків:

  • повсякденних виходів;
  • свят;
  • занять спортом;
  • прогулянок;
  • домашнього відпочинку.

Однією з основних речей в гардеробі будь-якої дівчинки є сукня. Сьогодні на піку популярності моделі з натуральних, гіпоалергенних тканин, таких як льон, бавовна, бамбук і шерсть. Не менш актуальні в'язані речі. У моді однотонність, горошок і клітка, а для малюків — зображення героїв мультиків на виробі. З прикрас дизайнери віддають перевагу рюшам, бантам, мереживу. Також не виходять з моди і залишаються актуальними в цьому сезоні джинсові сарафани.

З новинок подіуму гардероб дівчинки можна поповнити укороченими з манжетами рваними джинсами, які прикрашені стразами та нашивками. Дизайнери пропонують для деніму великий вибір кольорової палітри від світло-блакитного, глибокого синього до темно-сірого відтінків.

До звичайних речей в дитячій шафі, таким як спідниця, блуза, додаються в цьому сезоні модні жакети, джемпери та світшоти. І якщо дівчаткам до 10–11 років дизайнери пропонують прикрашені принтами, малюнками і декором речі, то підлітки вибирають більш стримані варіанти. Підростаючі модниці віддають перевагу одягу ахроматичних тонів або моделі в техніці колор-блокінг, де кольори поєднуються у вигляді блоків. Актуальними є також вироби із зображеннями персонажа ігор або фотографіями знаменитостей.

Як би вам не подобалася та чи інша річ, перш ніж робити покупку, порадьтеся з малюком. Особливо, якщо питання стосується поповнення гардероба дітей старших або підлітків.

Цікавий факт. До ХIX століття поняття «дитяча мода» не існувало. Засновницею напряму вважається Жанна Ланвен, французька художниця-модельєр. На створення колекцій дитячих моделей її надихнула маленька дочка, яка любила вбиратися в оригінальні речі.

Категорія
Тренди
Вибрані товари (0)
Ваш список обраних товарів порожній!
Ваш кошик (0)
Популярні запити: Сукня, Спідниця, Блуза