0
0

Куди піти в Києві з дітьми

29.01.2024
9040
Куди піти в Києві з дітьми
Категорія:
Всі

На вихідні, канікули чи просто ввечері чимало батьків та дітей прагнуть корисно та цікаво провести час. Звісно, величезна кількість можливостей для цього є онлайн, приміром, перегляд фільмів або різні настільні ігри. Але ж і відвідування розважальних комплексів, музеїв та інших захопливих місць варте уваги! Це точно принесе вам ще більше вражень. Куди піти з дитиною в Києві? Розглянемо багато варіантів, а обирати вже вам.

WOW Park

Це місце впевнено можна назвати інноваційним навчально-розважальним комплексом, який розташовано на площі майже 1500 кв. м. Тут знайдеться чимало ігрових активностей, які розраховані на розвиток розумових та фізичних здібностей, є варіанти розваг для дітей різного віку. Також тут можна відсвяткувати день народження.

Які саме розваги представлено:

  • Інтерактивна зона — це велика кімната, у якій розміщено проєкцію у форматі 360⁰ й передбачено активний ігровий процес. Усе це прив’язується до рухів та дотиків гравця. Дитина отримує персональний браслет для гри й може занурюватись у неї з головою. Можна малювати персонажів, створювати макет та навіть телепортуватись в іншу інсталяцію.
  • Ігрова зона — простір, який складається з великої кількості залів, де проводяться майстер-класи, є артфабрика з величезною кількістю яскравих конструкторів, чимало ігрових зон. Якщо втомитесь, присутнє місце для відпочинку.
  • Коворкінг. Це місце більше підходить для батьків. Залишайте дитину в ігровому просторі, а самі можете попрацювати в комфортних умовах.

WOW Park знаходиться в ТРЦ «ArtMall», на другому поверсі. Графік роботи: субота — неділя, з 10:00 до 20:00.

Музей науки та техніки «Експериментаріум»

Якщо ви шукаєте небанальні дитячі розваги в Києві, вам просто необхідно завітати в музей цікавих наук «Експериментаріум». Це не класичний формат музею, де можна тільки розглядати та в жодному разі нічого не чіпати. Основна концепція — пояснення у формі видовища та гри дії фундаментальних законів природи. Відвідування цього місця буквально переверне ваше уявлення про науку.

Музей розміщено на 3 поверхах, а загальна площа становить понад 2000 кв. м. Кількість експозицій — близько сотні. Серед них:

  • торнадо в мініатюрі;
  • плазмова куля Ніколи Тесли;
  • дзеркальний лабіринт;
  • класичні та електронні музичні інструменти;
  • макети людського тіла;
  • колекція оптичних ілюзій;
  • летючий магніт.

Періодично в музеї відбуваються тематичні заходи, їхній графік та тематику можна відстежувати на сайті музею. Якщо ви завітаєте сюди взимку, потурбуйтесь про зручний верхній одяг, адже ходити доведеться багато.

Океанаріум «Морська казка»

Якщо ви ніяк не вирішите, куди повести дітей в Києві, ви вже багато чого бачили, рекомендуємо відвідати океанаріум. Назва «Морська казка» повною мірою описує те, де ви опинитесь. Для відвідувачів передбачено кілька залів, присвячених морським мешканцям. Перша експозиція розміщена в перевернутому затонулому кораблі, де можна познайомитись зі світом коралів. Ви побачите, як вони зростають і наскільки чудернацькі форми можуть згодом приймати. Також тут можна подивитися на омарів, креветок, медуз.

Однією з найзахопливіших локацій впевнено можна назвати підводний тунель. Від морських жителів відвідувачів відділяє скло (це абсолютно безпечно, адже воно надміцне). Враження, які ви зможете отримати, просто неперевершені, адже вам вдасться поспостерігати за такими мешканцями глибин:

  • акулою;
  • черепахою;
  • рибою-собакою тощо.

В океанаріумі мешкають 3 чорнопері рифові акули, причому можна навіть побачити, як їх годують. За бажанням відвідайте шоу русалок.

Розважальний центр «Кідландія»

Не знаєте, куди піти з дитиною в Києві на вихідні? Ось чудова ідея — «Кідландія». Це унікальний розважальний і пізнавальний простір, у якому можна спробувати себе в більш ніж 100 різних професіях. По суті, це не розважальна кімната, а місто, створене в мініатюрі. Відразу зазначимо: дитині знадобиться зручний одяг, наприклад, костюм, який не завадить вільно рухатись.

Тут буде цікаво як малюкам, які ще відвідують садочок, так і підліткам, що вже замислюються про майбутній фах. Саме перебування в місті професій допоможе їм із цим визначитись.

Діти весело та корисно проведуть час і отримають багато емоцій. Приготуйтесь до того, що перебування в «Кідландії» не обмежиться декількома годинами.

ВДНГ — розваги на будь-який смак

Якщо ви не можете визначитись, де погуляти з дитиною в Києві та які саме розваги її зацікавлять, пропонуємо відвідати ВДНГ. Тут є чимало захопливого та цікавого для дітей різного віку, причому незалежно від пори року.

Взимку зроблено акцент на снігові та льодових розвагах. Відвідайте каток, але заздалегідь потурбуйтесь про тепле зимове пальто та шапку. Або ж сходіть на виставку льодових скульптур, покатайтеся з величезної гірки. На фудкорті ви знайдете чимало незвичних та тематичних смаколиків.

У теплу пору року також є чимало цікавинок:

  • венеціанська карусель — найбільша в Києві, покатайтесь на ній разом із дитиною, це подарує вам неповторні враження;
  • оранжерея — затишне місце, у якому можна погуляти серед тропічних рослин та зробити чудові фото;
  • мотузковий парк — нехай дитина виплесне свої емоції за допомогою фізичних вправ;
  • пейнтбол;
  • зона розваг «Фабрика атракціонів» — пориньте в космос або ж познайомтесь із цивілізацією мая;
  • простір сімейного відпочинку Kacheli запропонує вам гойдалки найрізноманітніших форм та розмірів.

Відвідини ВДНГ — чудовий варіант розваг на вихідні, коли ви маєте відносно небагато часу. Приємні враження гарантовано!

Музей води

Традиційний музейний формат з експонатами та експозиціями. Один із найстаріших музеїв у столиці. Понад 130 років тому башта використовувалась мешканцями за основним призначенням, тобто закачувала воду.

Основною метою створення цього музею було ознайомлення відвідувачів різного віку з особливостями земної гідросфери, історією водопостачання Києва. Також протягом екскурсії вам розкажуть, до чого може призвести нераціональне використання води.

Більша частина експонатів є динамічними. Наприклад, кімната з кранами, з яких постійно тече вода. Дуже здивує дітей велетенський унітаз, зацікавить грот, у якому представлено різні агрегатні стани води. Тут можна спостерігати за процесом танення льодовика, зародженням дощу та виверженням гейзерів. Також можна спробувати змінити рух води в річці на макеті.

Київський планетарій

За останні роки планетарій вдосконалився і пропонує чимало цікавого, тож саме час його відвідати. Гості зможуть, вмостившись у зручних кріслах, подивитись на сонячне затемнення, стати свідками зорепаду або ж поспостерігати, як летить космічний корабель. Такі захопливі астрономічні екскурсії не залишать вас та ваших дітей байдужими.

Сучасна апаратура, яка використовується в планетарії, забезпечує створення цікавого шоу. Причому воно буде цікавим як дітям від 5 до 14 років, так і дорослим. У планетарії демонструють фільми наукової тематики.

Зоопарк

Одне з найпопулярніших місць, які рекомендують відвідати в Києві. Це не дивно, адже зоопарк є однією з візитівок столиці. А ще до нього варто завітати, тому що це один із найбільших зоологічних парків у Європі. Його площа становить понад 30 гектарів, на яких живе близько 300 видів тварин із різних куточків світу. Це дійсно те місце, яке просто необхідно відвідати з дітьми, але запасіться терпінням, оскільки прогулянка може затягнутись.

Куди сходити з дітьми в Києві безкоштовно

Є чимало місць у Києві, де варто просто прогулятись і побачити багато цікавого:

  • Хрещатик. Прогулянка головною вулицею столиці та милування архітектурою сподобаються школярам, особливо тим, які не мешкають у Києві, а приїхали з екскурсією чи в гості.
  • Андріївський узвіз. Його називають душею міста, тут дійсно дуже красиві вулиці, височить Андріївська церква, можна побачити замок Річарда. Прогулюючись, можна придбати вироби майстрів народних ремесел та художників. На оглядовому майданчику біля Десятинної церкви відкривається неймовірний краєвид.
  • Пейзажна алея. Це дуже мальовниче місце, яке просто обожнюють діти та дорослі. Спочатку її було спроєктовано як оглядовий майданчик, але з часом тут з’явилося чимало цікавих та яскравих скульптур. Це одне з найулюбленіших місць малечі.

Навіть звичайна прогулянка мальовничими вулицями Києва подарує вам приємні враження. Відвідайте місця, до яких раніше не було часу потрапити. Це буде ще більш захопливим, якщо ви знаєте щось цікаве про місто й можете поділитися цим з дітьми.

Категорія
Всі
Вибрані товари (0)
Ваш список обраних товарів порожній!
Ваш кошик (0)
Популярні запити: Сукня, Спідниця, Блуза