0
0

Фільми, які варто подивитись з дітьми

27.01.2024
18903
Фільми, які варто подивитись з дітьми
Категорія:
Всі

Сімейний перегляд фільмів — дуже цікаве та пізнавальне для дітей заняття. Важливе завдання батьків — правильно підібрати матеріал для цього. Ми пропонуємо вам дуже цікаві та корисні мультфільми та фільми для перегляду з дітьми.

Мультфільми

Звісно, коли йде мова про перегляд із дітьми, перше, що спадає на думку, це саме мультфільми. Є чимало нових, сучасних мультиків, які просто необхідно подивитися разом з малюками.

«Підключені» (2021)

Сучасний і дуже захопливий мультфільм, в якому через призму історії про сімейку, яка абсолютно випадково стикнулася у своїй подорожі з повстанням роботів, показано сімейні цінності. Тут буде чимало кумедних моментів, які змусять вас сміятися від душі. Звісно, є й серйозні речі, про які замисляться навіть батьки. В результаті вас чекає хепі-енд, без якого неможливо уявити будь-які історії. В мультику дуже яскраві персонажі, які вам точно запам’ятаються. Мало того, в деяких з них ви впізнаєте себе.

«Губка Боб. Втеча» (2020)

Напевно, немає таких людей, які б не дивилися мультик про легендарного Губку Боба. Тепер історія є доступною й у повнометражному форматі. За сюжетом, відважний мешканець морських глибин разом зі своїм товаришем Патріком відправляється на пошуки зниклого Гері. Що стосується повчальних моментів, то в мультфільмі чудово продемонстровано цінність дружби. Дитині сподобаються зрозумілі для неї та дуже кумедні жарти, батьки ж зможуть поностальгувати.

«Як приборкати дракона» (2010)

Перша частина мультику, який вже став легендарним і за яким знято мультсеріал, вважається однією з найкращих. Якщо ви ще не показували його своїй дитині, швидше виправляйте це! Головний герой відрізняється від інших членів свого племені й дуже хоче усунути ці розбіжності. Щоб так вчинити, потрібно вбити дракона. Герой впевнений, що завдяки цьому він зможе розтопити серце красуні й заслужити повагу батька. Однак все змінюється, коли він знайомиться з драконом. Обов’язково перегляньте цей мультфільм разом із дітьми.

«Коко» (2017)

Мультфільм, який дасть змогу не лише поринути в традиції іншої країни та порівняти їх із нашими, але й покаже щемливі моменти, допоможе дитині зрозуміти чимало речей про свою родину. Дуже делікатно подано тему смерті й підкреслено важливість того, що про померлих родичів потрібно пам’ятати.

Якщо ви не знаєте, що подивитись з дитиною захопливого й повчального, «Коко» — гарний варіант. Хлопчик Мігель живе в мексиканському селі та мріє стати музикантом, але в його сім’ї ця тема — табу, адже колись його прапрадід покинув свою дружину саме заради мрії стати артистом. Хлопчина вирішує попрямувати до свого кумира в країну мертвих, де й зустрічається з душами предків. На його шляху буде чимало пригод, складнощів та сентиментальних моментів. Мультфільм дуже яскравий і зовсім не лякає, тому можете дивитися його з маленькими дітьми.

«Зоотрополіс» (2016)

Один з тих мультфільмів, які можна назвати геніальними. В ньому дуже доступно та зрозуміло показано стосунки, характери персонажів, загальний устрій в місті тварин. Тут є хитрий лис, який насправді не такий, яким його бачать інші, відважна кролиця, яка йде за своєю мрією та стає поліцейською. Також в мультику гарно продемонстровано стосунки між статями. А ще тут дуже багато кумедних персонажів, вислови яких вже розібрано на меми. Разом з дитиною ви отримаєте неймовірне задоволення від перегляду.

«Волл-І» (2008)

Фантастичний мультфільм розповідає про світ, який занурився в сміття, планету, що стала непридатною для життя людини. Тут працює кумедний робот-прибиральник Волл-І, у якого є особливі сентименти до дивних, на перший погляд, речей. Випадкове знайомство зі ще одним роботом Євою перевертає його життя та життя тих землян, які вже багато років існують на космічній станції. Протягом більшої частини фільму ви не почуєте діалогів, і саме в цьому його родзинка, адже цей, без перебільшення, шедевр потрібно уважно дивитись. У мультфільмі порушено дуже важливі проблеми, після сеансу у вас точно буде багато тем для розмови з дитиною.

«Уперед»

Ще один фантастичний мультфільм демонструє життя братів-ельфів, які живуть у більш звичному для людей світі. Вони літають, навчаються, працюють, використовують різноманітні переваги цифрового світу.

Одного разу хлопці знаходять старовинну реліквію. Вона, на думку молодшого брата, здатна повернути до життя батька, який помер ще до його народження. Старший, звісно, готовий допомогти, однак, у певний момент ситуація виходить з-під контролю. Тож братам доводиться вирушити в подорож. Вона буде захопливою, але й доволі небезпечною. Проте, хлопці не готові відмовитись від неї, адже дуже прагнуть повернути тата.

Інші мультфільми, які варто переглянути з дітьми

Є чимало інших мультфільмів, які варто подивитися в сімейному колі:

  • «Пригоди Тінтіна: таємниця «Єдинорога»;
  • «Планета скарбів»;
  • «Залізний велетень»;
  • «Атлантида: Загублена імперія»;
  • «Король Лев»;
  • «Кубо й легенда самурая»;
  • «Мандрівний замок»;
  • «Піноккіо» (Гільєрмо Дель Торо);
  • «Порко Россо»;
  • «Ведмідь Йогі»;
  • «Стюарт Літтл»;
  • «Крижане серце»;
  • «Вперед і вгору»;
  • «Думками навиворіт»;
  • «Ваяна»;
  • «Дивовижний Моріс».

Звісно, це не повний список чудових мультфільмів, однак, у ньому дійсно кращі фільми для дітей, які було створено за останні роки.

Фільми для перегляду з дітьми

Далі перелік не менш захопливих картин, які точно не залишать байдужими ні вас, ні дітей. Отже, кращі фільми для сімейного перегляду з дітьми.

«Дора й загублене місто»

Приклад доволі поширеної практики, коли персонажі популярних мультфільмів опиняються в кіно. Дора — це героїня легендарного мультику, яка весь час шукала скарби. Тепер ця дівчинка, а точніше, її персонаж в образі звичайного підлітка буде переживати чимало пригод у реальному світі. Дора все дитинство провела в джунглях, однак школа стала для неї справжнім випробуванням. Раптово зникають батьки, тому дівчина збирає товаришів і вирушає в експедицію. Ця далека подорож буде сповненою небезпек і пригод. Дуже приємний фільм. У головних ролях — підлітки, отже картина точно сподобається вашій дитині.

«Міст у Терабітію» (2008)

Це фільм, який варто подивитись із дітьми старше 10 років, адже в ньому розгортається справжня драма. У центрі сюжету доволі відлюдькуватий хлопець, який живе у віддаленому від міста будинку. Його життя є сірим та не дуже цікавим, аж поки поблизу не оселяється дівчина Леслі, яка ще і стає його однокласницею. Вони потоваришували та випадково знайшли вхід у вигаданий фантастичний світ Терабітію.

«Чарлі та шоколадна фабрика» (2005)

Напевно, не буває дітей, які не хотіли б потрапити на фабрику, де виготовляють солодощі. Тим паче жити в таких умовах, у яких опинився головний герой! Однак це історія про характери, про здатність розуміти та бачити більше, ніж власні бажання, про цінність сім’ї. Усе це «загорнуто в яскраву обгортку»: персонажі дуже оригінальні. Кожен із них, навіть той, що виконав невеличку роль, одразу запам’ятовується.

Серія фільмів про Гаррі Поттера

Особливо приваблюють увагу перші три стрічки. Це просто легендарна серія, яку ви разом із дітьми, певно, будете переглядати неодноразово. Цікавий сюжет, до речі, може спонукати й до того, аби почитати книжку. Не варто занурюватись у подробиці! «Гаррі Поттер» — це те, що просто необхідно переглянути в сімейному колі.

«Пригоди Паддінгтона» (2014)

До переліку найкращих фільмів для дітей, звісно, увійшов шедевр кіно про кумедного ведмедика, який приїхав у Лондон, аби знайти для себе нову сім’ю. Це йому вдається одразу, а далі вас чекає дуже багато кумедних моментів. Серед них і драматична лінія, яка показує, що неважливо, який ти та хто ти є, головне — аби тебе любили. Захоплива та динамічна історія! Рекомендуємо переглянути і другу частину, вона теж дуже цікава.

«Джуманджі» (1995)

Саме перший фільм цієї історії є особливо захопливим. Реінкарнація і наступні частини не зовсім підходять для перегляду дітьми. Швидше за все, вони орієнтовані на дорослу аудиторію. А ось перший фільм, який побачив світ у 1995 році, дуже підійде для сімейного перегляду. Ви та ваші діти точно отримаєте неперевершені враження. Джуманджі оживає і приховує чимало небезпек.

«9 життів»

Нестандартна історія, яка ще й буде повчальною для дітей та змусить замислитись батьків. У центрі сюжету дуже заклопотаний бізнесмен, який не має часу на свою сім’ю. Одного разу він потрапляє в аварію та опиняється в тілі кота. Єдиний шанс повернути людську подобу — працювати над собою і виправити помилки минулого. Зробити це в тілі кота буде непросто. Чи впорається він і як саме — зможете дізнатися, переглянувши фільм «9 життів».

«Пінгвіни містера Поппера»

Комедія з Джимом Керрі точно створить гарний настрій кожному члену сім’ї. Головні ролі виконують пінгвіни. Звісно, вони створять чимало проблем у великому місті. Який вихід знайде герой Джима Керрі в притаманному йому стилі — неймовірно цікаво.

Інші фільми, які варто переглянути з дітьми

Список захопливих кіношедеврів:

  • «Легенди нічної варти»;
  • «Різдвяні хроніки»;
  • «Хранитель часу»;
  • «Диво»;
  • «Хроніки Нарнії: Лев, чаклунка та шафа»;
  • «Пастка для батьків»;
  • «Смурфики»;
  • «Олександр і жахливий, поганий, дуже поганий день»;
  • «Як прогуляти школу з користю»;
  • «Маленький Ніколя»;
  • «Готель для собак»;
  • «Мирний воїн»;
  • «Йдучи у відрив»;
  • «Казки на ніч»;
  • «Дамбо»;
  • «Фантастичні звірі та де їх шукати»;
  • «Прибулець»;
  • «Щоденник слабака».

Впевнені, що наша підбірка допоможе вам цікаво та корисно провести час із сім’єю. Обов’язково поговоріть про емоції та згадайте моменти, які схвилювали та сподобались.

Категорія
Всі
Вибрані товари (0)
Ваш список обраних товарів порожній!
Ваш кошик (0)
Популярні запити: Сукня, Спідниця, Блуза