0
0

Спортивний костюм для дівчинки до школи: який вибрати

29.04.2024
102
Спортивний костюм для дівчинки до школи: який вибрати
Категорія:
Всі

Крім шкільної форми, дитині потрібен окремий одяг для занять фізкультурою. Він має бути легким, вільного крою, не сковувати рухів та не заважати активності. Дизайн теж має значення, тому батьки завжди замислюються, який спортивний костюм купити в школу дівчинці.

Це практичний і зручний одяг, який можна носити щодня. У ньому легко стрибати, бігати, грати в активні ігри, кататися велосипедом. Красива, комфортна річ – додаткова мотивація для дитини, адже це привід здивувати однокласниць на фізкультурі і ні в чому їм не поступатися.

Пора року як важливий фактор вибору

Взимку діти займаються в спортивній залі, а наприкінці весни та на початку осені, коли ще тепло, – на вулиці. Потім вам знадобляться щонайменше два комплекти різної сезонності. Для уроків і на кожен день у холодну пору року підійдуть утеплені костюми від компанії Suzie. У каталозі доступні різні кольори: зелений, малиновий, чорний, бежевий та інші.

Комплекти-двійки – це кофта в стилі оверсайз та штани з пришивним поясом на гумці. Для пошиття використовують м'який трикотаж начіс, який добре зігріває та відводить вологу. Такий одяг можна носити щодня, він гарний і як демісезонний в прохолодну, вітряну погоду. Штани та кофта легко використовуються окремо та поєднуються з іншими предметами гардероба.

Для теплої погоди вам знадобиться костюм з легкої тканини, що дихає. Його можна зібрати з різних частин – головне, щоб вони поєднувалися між собою за кольором. Для занять у школі на вулиці, як правило, вимагають придбати білу футболку без принтів, бажано не обтислу, а вільного крою. Хоча тут все залежить від навчального закладу та вимог вашої дівчинки.

Яку тканину вибрати

Від матеріалу, використаного під час пошиття, залежить зручність під час носіння. Важливо, щоб дитина зосередилася на занятті та виконанні нормативів, не турбуючись про дискомфорт. Тому роздумуючи, як вибрати дитячий спортивний костюм для дівчинки, звертайте увагу на тканину:

  • міцність. На уроках доведеться мати справу з інвентарем: м'ячами, ракетками, лазити по канату, багато бігати і стрибати. Матерія має бути міцною і не рватися при сильному розтягуванні;
  • екологічність. Бажано віддати перевагу натуральній або комбінованій тканині, щоб уникнути алергії. Це особливо стосується футболок, які носять і за спекотної погоди;
  • простота догляду. На заняттях діти часто бруднять одяг, коли падають на підлогу чи землю, беруть до рук інвентар. Важливо, щоб забруднення було просто видалити з тканини, не віддаючи річ у хімчистку;
  • повітропроникність. На спортивних тренуваннях та під час здачі нормативів головна причина дискомфорту – парниковий ефект, він виникає, якщо матерія не пропускає повітря.

Найкращі матеріали – натуральна бавовна, віскоза, фліс, еластан, оксамит, велюр. Для пошиття часто використовують також трикотаж із підкладкою, оскільки він добре тягнеться. Має значення також здатність тканини зберігати колір після довгого носіння та частих прань, адже ваша школярка одягатиме форму часто.

Штани як обов'язковий елемент костюма

Стандартний одяг на уроках фізкультури в школі – це комплект двійка або трійка. Він може складатися з футболки та штанів або додатково мати кофту. Різні частини образу повинні поєднуватися між собою – це головне правило, коли одяг купують окремо.

Головна вимога до штанів – вільний крій, вони не повинні сковувати рухів. Фасон можна вибрати будь-який, зараз у моді моделі на гумці – її вшивають у пояс і по краях штанин. Деяким дівчаткам подобаються також прямі або розкльошені варіанти. Для зими підійдуть утеплені моделі, для літа легкі, бажано з трикотажу. Пояс не повинен бути тугим, але обов'язково еластичним та широким.

Вибираючи спортивний костюм до школи для дівчинки, пам'ятайте, що від нього залежить не тільки зручність, але й безпека дитини під час занять. Велике значення має довжина штанини. Якщо вона буде надто великою, підвищується ризик падіння та травми під час активних ігор. Оптимальний варіант – манжети на штанинах, які не дадуть одягу сповзти.

Кофта для спортивного костюма

Цю річ дівчинка носитиме на уроці на вулиці у прохолодну чи вітряну погоду. Гарна кофта відповідає таким критеріям:

  • в міру тепла – необхідно виключити парниковий ефект, щоб тканина тільки зігрівала;
  • не облягає тіло. Якщо одяг сидить «в обліпку», виконувати фізичні вправи в ньому буде незручно;
  • виконана з акуратними швами. Вони не повинні тиснути і натирати, інакше дискомфорт забезпечений.

Має значення також довжина кофти. Не варто купувати надто коротку, тому що у вітряну погоду під час уроку на вулиці вона не захистить поперек від продування. Дуже довга теж не найкращий варіант, вона буде заважати вільно рухатися, а в деяких випадках може стати причиною травми.

Які ще критерії є важливими при виборі

Однозначно неправильне рішення, яке приймають багато батьків, — купувати річ на виріст, тобто на один або два розміри більше. Спортивний костюм не повинен бути «впритул», але й у надто вільному теж незручно займатися. Тому краще купувати одяг саме за розміром.

У каталозі компанії Suzie для кожної моделі є розмірна сітка, щоб легше було орієнтуватися. Спортивний одяг дівчинки для школи також доповнений фурнітурою – це кишені на липучках або блискавці, каптур, застібки, регулятори. Оцініть її якість перед покупкою. Всі дрібні елементи повинні бути добре зафіксовані, працювати легко, щоб дитина могла без проблем користуватися ними.

Нерідко спортивний костюм не лише шкільний, його носять щодня на прогулянку чи додаткові тренування. Тому не завадить підібрати додаткові елементи гардероба – наприклад, шорти, футболки на літо. Не забудьте спитати поради у вашої дівчинки, особливо якщо вона вже підліток. Одяг повинен подобатися, інакше він не подарує задоволення, навіть якщо буде зручним.

Категорія
Всі
Вибрані товари (0)
Ваш список обраних товарів порожній!
Ваш кошик (0)
Популярні запити: Сукня, Спідниця, Блуза