0
0

Різниця між наповнювачами дитячих курток

18.10.2024
11
Різниця між наповнювачами дитячих курток
Категорія:
Всі

Вибір теплого верхнього одягу іноді перетворюється для батьків на справжнє випробування, адже потрібно знайти таку модель, яка сподобається вашій дочці, буде достатньо теплою (за сезоном) та підійде за розміром. Один з критеріїв при виборі – це наповнювачі курток. Вони бувають різні, і якщо раніше можна було загалом визначити його теплоту за товщиною, то сьогодні існує багато сучасних утеплювачів, які дуже тонкі, але при цьому відмінно зберігають тепло.

Щільність утеплювача: що це та яка буває

Дитячі куртки можуть мати утеплювачі різної густини. Від цього параметра залежить сезонність речі. Звичайно, має значення й верхній шар, адже він має бути непродувним і непромокальним, однак існують натуральні утеплювачі, які втрачають свої характеристики при попаданні на них вологи. Основні типи щільності утеплювачів, які використовуються у дитячому верхньому одязі:

  • 60 г/м2 – підходить для температур не нижче 0°C. Такі часто використовуються в жилетах;
  • 80-100 г/м2 – витримують мороз до -10°C;
  • 100-150 г/м2 – такий використовують для курток і зимових пальто, розрахованих на носіння при -15…-18°C;
  • 150-350 г/м2 – найщільніші утеплювачі, розраховані до -50°C.

Різні види наповнювачів курток із щільністю 100-150 г/м2 підходять для більшості регіонів нашої країни. Потрібно лише правильно створити шари під верхнім одягом та врахувати конструктивні особливості. Так, наприклад, комір стійка захистить від холоду шию, а клапан на замку буде запобігати продуванню.

Огляд популярних утеплювачів дитячих курток

Щоб ви могли для себе визначити, який наповнювач краще для дитячої зимової куртки, пропонуємо детально розглянути всі види, які існують сьогодні.

Синтепон

Цей утеплювач один з найпоширеніших і найвідоміших. Хоча він не завжди підходить саме для зимового одягу. На синтепоні краще купувати пальто весна-осінь. Його структура складається з синтетичних поліестерових волокон, які щільно розташовані один до одного. Поєднуються вони за допомогою спеціальної емульсії. За рахунок такої конструкції матеріал здатний утримувати тепло.

Синтепон – далеко не найкращий утеплювач для дитячого одягу, адже вже після першого прання він збивається та втрачає свої функції. Тому від такого наповнювача зимового одягу все ж таки краще відмовитися. 

Холофайбер

Цей матеріал також є синтетичним, але він значно кращий за попередній. Можна одразу відзначити такі суттєві переваги:

  • екологічність компонентів. Для отримання цілісності структури не використовуються клейові склади;
  • збереження форми. Щільність холлофайберу рівномірна, матеріал не збивається та не злежується;
  • тонкість та легкість. Це вигідно вирізняє утеплювач серед багатьох інших.

Холлофайбер не потребує складного догляду, куртку з ним можна прати, та не переживати, що він зіб'ється.

Силікон

Ще один популярний утеплювач, який відрізняється практичністю та високими теплоізоляційними властивостями. На питання, що тепліше – синтепон чи силікон, відповідь однозначна: силікон. Цей матеріал має специфічну структуру волокон. Саме він забезпечує повітропроникність та щільність. Силікон відмінно тримає форму, не деформується навіть після багаторазового прання. Куртки з цим утеплювачем добре тримають тепло та не сковують рухів. Матеріал гіпоалергенний, не вбирає сторонніх запахів.

Пух 

Натуральний утеплювач, який забезпечує дуже якісну теплоізоляцію при найсильніших морозах. Пух відрізняється легкістю, властивостями, що дихають, здатністю вбирати багато повітря, за рахунок чого відмінно гріє.

Пух дуже довговічний та якісний. У такій куртці дитина не перегріється та не замерзне, а почуватиметься максимально комфортно. Куртки з таким наповнювачем можуть відрізнятися складом. Оптимальним є 80% пуху та 20% пера. Перший компонент гріє, другий створює каркас, тому виріб не деформується.

Однак є у пухових курток одна вада: наповнювач збивається, особливо після прання. Плюс його не завжди легко розподілити на поверхні виробу, а в процесі сушіння може виникати характерний не дуже приємний запах. З не дуже якісних курток починає вилазити пух.

Синтепух

Це альтернатива натуральному пуху, в якій нівелювали практично всі недоліки попереднього матеріалу. Синтепух – це нетканий матеріал, для виготовлення якого використовують поліефірне волокно, яке дуже мініатюрне, містить порожнисті ділянки. За рахунок цього вага куртки буде мінімальною.

Всі волокна в процесі виготовлення проходять обробку силіконом, їм надають спіралеподібну форму. Така технологія забезпечує швидке висихання, а також збереження форми та вологовідштовхувальні властивості. У поліефірних волокнах є невеликий прошарок повітря, що підвищує теплоізоляційні властивості. Синтепух за своїми характеристиками можна порівняти з натуральним лебедячим пухом.

Основні переваги синтепуху:

  • гіпоалергенність. Саме тому його часто використовують для дитячих курток;
  • чудові експлуатаційні характеристики. Це як натуральний пух, але без його недоліків;
  • довговічність. Якщо шукаєте, який наповнювач у куртці не збивається, то синтепух саме такий. Куртку можна спокійно прати в машинці, включати режим віджиму, та не переживати, що річ втратить свої первинні властивості.

Важливо також сказати, що синтепух виробляється з екологічно чистої сировини, що не містить у складі клею, формальдегідів та інших токсичних компонентів, шкідливих ароматизаторів.

Як дізнатися, який наповнювач у куртці

Ця інформація є в описі товару на сайті, у характеристиках. Також відповідні дані вказуються на бирці виробу. Пух та інші синтетичні матеріали також можна відрізнити на дотик. А ось що усередині – силікон чи холофайбер, навряд чи зможете визначити. Тому дивіться на інформацію від виробника або питайте у консультантів.

Категорія
Всі
Вибрані товари (0)
Ваш список обраних товарів порожній!
Ваш кошик (0)
Популярні запити: Сукня, Спідниця, Блуза