0
0

Фотосесія дитини: ідеї, образи, місця для проведення

31.03.2024
161
Фотосесія дитини: ідеї, образи, місця для проведення
Категорія:
Всі

Батькам хочеться закарбувати важливі моменти з життя малюка, поки він не виріс. Цікаві ідеї для дитячої фотосесії в школі, на природі, в студії за участю професійних фотографів дадуть змогу отримати барвисті знімки. А спогади про дитинство залишаться на все життя.

Діти не завжди люблять фотографуватися і готові позувати, тому їх потрібно підготувати. Купіть своїй дівчинці гарну сукню або навіть дозвольте вибрати її самій, щоб створити незабутній образ. Найкраще організувати зйомку в ігровій формі, додати іграшок - це особливо важливо для дошкільника.

Яку тематику обрати для фотосесії

Необов'язково робити її тільки в стандартному стилі, коли дитина просто позує перед фотографом у різному одязі. Додати родзинки та гри процесу - значить точно зацікавити малюка. Один із найпоширеніших варіантів - вбратися принцесою або супергероїнею. Найкраще обрати улюбленого персонажа казки, мультфільму або коміксу і обов'язково створити тематичні декорації.

Розглядаючи ідеї для дитячої фотосесії в студії, обирають і такі варіанти:

  • з усією родиною. Це можуть бути фото на тлі різдвяного реквізиту, в затишній домашній обстановці з кріслом, каміном тощо. Особливо ефектний вигляд мають знімки, на яких усі учасники одягнені однаково - в одяг одного кольору або фасону;
  • з тваринами. Зйомка за участю улюблених пухнастиків завжди викликає розчулення і стає цікавою розвагою для дитини. Обирайте домашніх улюбленців, які будуть безпечні для дітей: невеликі та неагресивні собаки, коти, кролики;
  • з їжею. Через роки цікаво дивитися фото, на яких діти разом із батьками готують пироги або випікають млинці. Для цього знадобиться спеціальний реквізит: кухарські ковпачки, фартухи, прихватки.

Популярні також тематичні фотосесії в стилі свят (наприклад, біля новорічної ялинки, серед коробок із подарунками, в оточенні яскравої мішури). Одяг у цьому випадку може бути як відповідним, так і більш універсальним. Наприклад, для новорічної тематики добре підійде ошатна сукня, яку ви купили дівчинці на ранок.

Який образ створити

Можна використовувати як популярні, так і ті, які відповідають захопленням дитини. Наприклад, цікаві ідеї для фотосесії вдома, залежно від обраної теми, передбачають вибір одягу маленької принцеси, звичайного домашнього, спортивного або навіть піжами.

Вибір образу залежить і від віку дитини. Наприклад, новонародженого часто знімають уві сні або тоді, коли він позіхає, використовуючи в'язані яскраві костюмчики і шапочки. При цьому важливо пам'ятати про правила безпеки та гігієни - це необхідно як вдома, так і в студії.

Дівчаткам віком до 3 років або старше підійдуть такі образи:

  • янголятко;
  • принцеса;
  • балерина;
  • фея;
  • бджілка та інші.

Малятам дошкільного або шкільного віку хочеться скоріше відчути себе дорослими. Тому їм неодмінно сподобається образ вишуканої леді або вимогливої модниці. Оберіть яскравий сарафан чи костюм, які відповідають останнім тенденціям.

Загалом перелік необхідного одягу та реквізиту залежить від того, які ідеї для дитячої фотосесії ви обрали. Необов'язково обмежуватися лише стандартними та популярними варіантами. Деякі креативні фотографи оформляють приміщення так, немов там роблять ремонт, і дитина активно задіяна в цьому процесі. Для такого стилю підійдуть відповідні речі.

Де провести фотосесію: вибір локації

Стиль і тематика залежать від місця, де ви вирішите влаштувати зйомку. Варіантів багато, необов'язково обирати тільки професійну студію, хоча декому подобається саме такий варіант. На місці є весь необхідний реквізит, крім того, в приміщенні зручніше фотографувати дуже маленьку дитину. У студії можна влаштувати зйомку в будь-яку пору року і розмістити аксесуари так, як зручно.

Є й цікаві ідеї для дитячої фотосесії на вулиці, такі варіанти обирають для старших малюків. Розглянемо кілька:

  • пригодницький сюжет. Дозвольте дитині вільно блукати між дерев і кущів у парку або лісі. Можна також влаштувати квест з іграми на піску, збиранням каміння, шишок та інших предметів. Головне - безпечне оточення і природні емоції;
  • ігри в басейні або біля водойми. Тут буде весело провести фотосесію для всієї сім'ї, адже дорослі теж люблять купатися або влаштовувати битву з водяними пістолетами;
  • в осінньому листі. Поєднання натуральних фарб природи та яскравого одягу: плащика, парасольки, сукні - завжди має дуже гарний вигляд. Малюкам подобається збирати листя, тому їх не доведеться вмовляти;
  • на спортивному стадіоні або дитячому майданчику. Дозвольте дитині невимушено тренуватися, бігати з м'ячем або спілкуватися з іншими дітьми - так вдасться зафіксувати природні емоції.

Гарною локацією на вулиці може стати ваш сад або центр великого міста. Не обмежуйте себе у фантазії, але стежте, щоб дитина отримувала задоволення від процесу. Популярні також фотосесії в школі або дитячому садку, їх проводять, як правило, до знаменної дати, свята. Для цього вам знадобиться шкільна форма - якщо знімаєте відразу кілька дітей, добре, якщо вони будуть одягнені однаково.

Кілька корисних порад

Мало придумати ідею, обрати одяг, реквізит і локацію. Цікаві ідеї для дитячої фотосесії мають бути привабливими і для маленьких учасників - важливо, щоб процес був їм у радість. Дозвольте дівчинці самостійно обрати образ для себе, це може бути ошатна блузка чи яскрава сукня, обов'язково з легких і комфортних тканин.

Більшість цікавих моментів вдається "зловити" під час гри, адже дитині складно довго стояти на одному місці і позувати на камеру. Найкращі ідеї дитячої фотосесії для дівчаток - динамічні або такі, що не забирають надто багато часу. Необов'язково дотримуватися строгих рамок у тематиці. Наприклад, класична сорочка має гарний вигляд на будь-якому тлі і в якому завгодно стилі.

Щоб фото були вдалими, дотримуйтесь таких порад:

  • опустіться до рівня зросту дитини;
  • ловіть момент, коли малятко виглядає щиро і дійсно зацікавлене тим, що відбувається;
  • приділіть більше уваги очам;
  • приберіть відволікаючі елементи з фону.

Вибирайте одяг, у якому дитині буде зручно, і обов'язково створіть доброзичливу, приємну атмосферу.

Категорія
Всі
Вибрані товари (0)
Ваш список обраних товарів порожній!
Ваш кошик (0)
Популярні запити: Сукня, Спідниця, Блуза