0
0

Види стилів одягу для підлітків

16.10.2024
23
Види стилів одягу для підлітків
Категорія:
Всі

Стилі одягу для підлітків дуже різноманітні та часто незрозумілі для батьків. Як може бути зручно ходити в широких штанях або чому дівчатка носять мішкуваті кофти, в яких їх майже не видно? Нерозуміння дуже ймовірні, проте потрібно пам'ятати, що будь-яке вбрання для підлітка – це не просто одяг, а спосіб самовираження. Швидше за все, і ваші батьки не були в захваті від вашого вбрання. Завдання мами й тата – розібратися, які є стилі одягу для підлітків, та допомогти знайти їм якісні речі, які будуть зручними та безпечними.

Основні тренди підліткової моди

Сучасні стилі одягу для підлітків багато в чому є наслідуванням відомих осіб, які, власне, і задають тренди. Основні моменти, на які слід звернути увагу:

  • акценти. Це різноманітні незвичайні деталі, які «збирають» образ воєдино: значки, нашивки, ремінці, яскраві шкарпетки або гольфи, шпильки;
  • багатошаровість. Такий прийом дає можливість змінювати образ, знявши або додавши лише 1-2 речі. Так, перший шар – це часто кроп-топ, майка, водолазка чи сорочка, другий –  кофта, жилет або кардиган. Поверх цього – пальто, куртка або пуховик. Вниз – брюки, велосипедки, спідниця або джинси; 
  • оверсайз. Це різного роду футболки, худи, світшоти, штани та навіть цілі костюми, які не сковують рухів та максимально зручні;
  • джинси. Денім є у будь-якій колекції підліткового одягу. Це просто must have незалежно від поколінь та віку юної модниці;
  • альтернативні візерунки. У тренді написи, стримані малюнки, геометричні візерунки.

Якщо ви ставите питання, що зараз у моді у підлітків у плані палітри кольорів, то це натуральні тони: білий, коричневий, бежевий, чорний. Вони вдало поєднуються з яскравими: зеленим, рожевим, синім, жовтим. Звичайно ж, дівчата часто мають улюблений колір і прагнуть створити з ним лук – це теж у тренді.

Огляд популярних стилів одягу серед підлітків

Мода дозволяє виражати індивідуальність, створювати унікальні образи, втілювати нові тенденції. Ваше завдання – показати, як стильно одягатися підлітку, і допомогти виробити власний стиль не просто з трендових речей, адже вони мають бути ще й зручними та безпечними.

Кежуал: повсякденний комфорт

Кежуал – один з найпрактичніших стилів, який у тому числі забезпечить комфорт. Він може здатися дещо недбалим, але тут є повна свобода вибору. При цьому компоненти гардеробу дуже легко поєднуються один з одним та виглядають добре. Якщо не знаєте, як вибрати стиль одягу підлітку, тоді порадьте дочці саме цей.

Одна з ключових рис – це базові речі у гардеробі. А саме:

  • джинси;
  • футболки;
  • худі.

Навіть прості повсякденні костюми будуть виглядати чудово і стильно. Важливо підібрати колір та розмір. Якщо це окремі елементи, наприклад, джинси з потертостями, то поєднувати їх можна з худі, який має яскравий логотип, або з футболкою з принтом. Також важливе взуття. Для цього стилю найхарактерніші моделі – кеди та кросівки, причому на них можуть бути стрази та принти.

Доповнюють образ аксесуари: сумка, наручний годинник, окуляри, шапка. Тут дуже важливо не переборщити з ними, щоб образ не виглядав перевантаженим. Важливий момент: кежуал підходить до будь-якої фігури. У цьому стилі є багато вільних речей, які зможуть приховати певні недоліки, адже фігура підлітків часто міняється непропорційно.

Стильний спорт-шик

Якщо ви не знаєте, який одяг для підлітків зараз у моді, ще одним варіантом буде спорт-шик. Це ідеальне рішення для активних дівчат, які цінують свободу рухів і хочуть слідувати моді. Основні елементи стилю – спортивні речі (штани, легінси, худі), а із взуття – кросівки. Все це доповнюється сучасними деталями.

Одяг спорт-шик зручний та функціональний. Однак одним з найбільш акцентних елементів є кросівки. Вони, як правило, дуже яскраві та оригінальні. Спортивні штани – однотонні або з принтами, худі – оверсайз або з легким обляганням. З аксесуарів використовуються трендові окуляри, спортивні сумки, годинники.

Спорт шик – це ще один стиль, який є універсальним для дівчаток з будь-яким типом фігури. У ньому є варіативність і в плані підбору штанів, і для «верху» – вони можуть бути більш вільними або приталеними.

Гранж: готика, панк та рок-н-рол в одному флаконі

З одного боку, це гарний та загадковий стиль, з іншого – дуже незвичайний, особливо у порівнянні з першими двома. Гранж є агресивним у плані використовуваних елементів гардеробу та аксесуарів, а принти та матеріали можуть шокувати.

Топ речей для підлітків, які віддають перевагу цьому стилю:

  • чорні куртки з блискавкою та/або хутряним коміром;
  • широкі джинси, шорти з потертостями або штани;
  • футболки з яскравими принтами чи написами;
  • високі чоботи на товстій підошві чи кеди;
  • шкіряний ремінь із пряжкою.

Підібрати речі в цьому стилі можна до будь-якого типу фігури. При всій яскравості гранжу його ключове завдання – створити такий образ, який відображатиме індивідуальність та емоції.

Романтичний стиль

Не дуже часто дівчатка-підлітки повністю віддають перевагу цьому стилю, однак окремі образи в ньому можливі. Особливості: ніжні тканини, легкі форми, романтичні деталі. Все це підкреслює жіночність, мрійливість та робить юну модницю дуже елегантною.

Характерні елементи гардеробу:

  • легкі сукні та спідниці з рюшами, мереживами;
  • блузки с воланами, принтами;
  • туфлі на невеликих підборах, балетки.

З аксесуарів обов'язково намисто, браслети, сережки. Щоб образ виглядав справді романтично, дуже важливо підібрати всі компоненти правильно. Є багато суконь А-силуету, які здатні приховати деякі особливості фігури, наприклад, широкі стегна.

Елегантний стиль: на особливий випадок і не лише

Якщо ви не знаєте, як підібрати одяг підлітку "на вихід", то елегантний стиль – саме те, що потрібно. Він дуже вишуканий та підходить в тому числі для повсякденних образів. Для нього характерні:

  • строгі форми;
  • нейтральні кольори;
  • якісні матеріали.

Елегантний стиль досить мінімалістичний, але має свої родзинки. Так, найчастіше образ збирається із простих речей: білої сорочки з гарним коміром, чорних штанів/спідниці, туфель на невеликому підборі. Все це доповнюється елегантною сумкою. Тут не така важлива кількість елементів, як якість їх виконання.

Бохо: невимушеність та романтика

Цього літа ніжні сукні з дрібним квітковим принтом буквально заповнили вітрини магазинів та вулиці, адже багато дівчаток вибрали для себе стиль бохо. Він з'явився ще у 60-ті роки минулого століття, а сьогодні став як ніколи актуальним. Для нього характерними є комфорт та свобода рухів, багатство кольорів та текстур.

Елементи одягу:

  • мереживні сукні. Вони привертають увагу своєю витонченістю та легкістю. Бувають довгими та короткими, проте завжди створюють легкий, романтичний образ;
  • джинси із розрізами. Вони додають образу стиль та легку недбалість. Бувають оздоблені вишивкою, різними написами – це лише підкреслює стилістику;
  • Шкіряні чоботи. Це взуття просто невіддільна деталь бохо. Бувають низькими чи високими, але головне – зручність та комфорт.

З аксесуарів – шкіряні рюкзаки. Вони стильні, зручні та вміщують багато речей. Можна вибрати різні моделі, прикрашені бісером, стразами – це додасть образу неповторності.

Нев'януча класика: як вона виглядає у підлітковому гардеробі

Класика – це те, що справді не виходить з моди, вона актуальна і для підлітків. Звісно, ​​є незначні коригування. Так, у юних модниць класика не настільки строга, допускається введення в образ елементів, які роблять її сучаснішою.

Частий елемент гардеробу – це костюми у нейтральних кольорах, класичних фасонів. Основа образу – проста блуза, сорочка, светр. Також будуть доречними прямі джинси. Тут акцент зроблено на якості. За рахунок цього речі, навіть після багаторазового прання, виглядатимуть добре. З аксесуарів використовуються ремінь, годинник, сумка.

Мінімалізм як спосіб життя

Цей простий та елегантний стиль стає все більш популярним у підлітків. Основна його ідея: «менше – значить, краще». В результаті вдається зібрати стильний та сучасний образ, який не перевантажений зайвими деталями. Форми прості, лінії яскраво виражені. Скомпонований із базових речей: білої сорочки, простих джинсів, чорної куртки, кед. Сукні також є. Вони мають мінімум декору та інших додаткових елементів, але при цьому дуже добре виглядають.

Вуличний стиль

Якщо вам цікаво, що зараз у моді у підлітків, то, звичайно ж, вуличний стиль – це один із фаворитів. Він яскравий, незвичайний, привертає увагу. Це ідеальне рішення для дівчинки, яка не боїться експериментів та хоче виділятися з натовпу.

Речі насправді досить прості, а ось їх комбінації можуть виглядати надзвичайно оригінально. Так, збирається гардероб з широких штанів чи джинсів з необробленими краями, об'ємної бавовняної футболки з яскравим принтом, шапки біні чи кепки, сумки чи рюкзака, кросівок (як правило, на високій підошві).

Як допомогти підлітку вибрати свій стиль

Часто основний орієнтир для підлітків – це знаменитості, блогери, які показують різні стилі. Але те, що добре виглядає на жіночій фігурі, може не дуже привабливо виглядати на підлітковій, яка ще має не всі округлості та форми. Ваше завдання – допомогти дочці визначитися зі стилем, який їй підійде і в якому вона почуватиметься комфортно. Основні рекомендації, як це зробити:

  • особисті переваги. Звичайно, це перше, на що слід звертати увагу. Одна дівчинка дуже активна, любить ганяти м'яч або кататися на роликах, скейті. Зрозуміло, що їй класичний або елегантний стиль для повсякденного життя не підійде. Тобто потрібно насамперед оцінювати стилі, виходячи зі звичного способу життя;
  • особливості фігури. У більшості представлених стилів є різні варіанти речей, які допоможуть приховати зайву вагу або худорлявість. Підлітки часто комплексують з приводу своєю фігури, не розуміючи, що вона цілком нормальна для їхнього віку. Тому одяг повинен приховувати недоліки та підкреслювати переваги;
  • різноманітність. Немало підлітків прагнуть носити речі одного стилю. Однак корисно мати в гардеробі різний одяг. Тут роль батьків дуже важлива, адже треба зуміти показати, що є варіанти в кожному стилі, які будуть личити дитині;
  • комфорт. Не треба забувати, що мода – модою, а здоров'я важливо не втратити, вибираючи короткі куртки чи туфлі на підборах. Комфорт при виборі підліткового одягу дуже важливий.

Слід розуміти, що жоден зі стилів не гірший за інші, просто комусь подобається та підходить класика, а хтось не розглядає інших варіантів, окрім кежуалу. Завдання батьків – не втручатися у формування стилю дитини, а допомогти знайти у ньому якісні речі, які будуть зручними. Це лише підкріплює впевненість у собі.

Категорія
Всі
Вибрані товари (0)
Ваш список обраних товарів порожній!
Ваш кошик (0)
Популярні запити: Сукня, Спідниця, Блуза