0
0

Свято без приводу: як влаштувати піжамну вечірку для дітей

18.10.2020
9803
Свято без приводу: як влаштувати піжамну вечірку для дітей
Категорія:
Святкуй

Сучасних дітей не здивувати походами до аквапарків або аніматорами на святі. Але батьки все одно шукають можливість, як порадувати й розважити чадо. Одним із цікавих сценаріїв є піжамна вечірка вдома для дітей. Такий варіант підійде як для свята, так і для урізноманітнення дозвілля. Організувати це нескладно, але потрібно врахувати деякі нюанси.

Деталі, про які потрібно подбати заздалегідь

Щоб піжамна вечірка вдалася й запам'яталася, важливо створити правильний антураж і відповідну атмосферу. Для цього потрібно підготуватися й подбати про деякі деталі:

  • підібрати аксесуари та зробити запрошення;
  • прикрасити приміщення;
  • приготувати частування;
  • вибрати музику;
  • придумати розваги.

Зупинимося детальніше на кожному пункті.

Підбираємо аксесуари

Головною умовою такого заходу є наряд – піжама. Увесь вечір діти повинні будуть провести в такому одязі, доповнивши його відповідними аксесуарами, зокрема масками для сну. Можна купити готові, але також допускається саморобний варіант. Наприклад, можна знайти в інтернеті шаблони й роздрукувати їх на принтері, доповнивши еластичними стрічками. Головна їх роль – створити антураж, тому не варто переживати, що свою безпосередню функцію вони будуть виконувати погано.

Ще один момент – створення запрошень. Неважливо, якщо всі діти бачаться щодня й живуть по сусідству. Наявність запрошення допоможе створити атмосферу свята та може стати цікавою ідеєю, як зайняти свою дитину на пару вечорів. Доручіть доньці чи синові самостійно написати та прикрасити пропуски для друзів, їм напевно сподобається брати участь у підготовці свого свята.

Ідеї ​​з прикрашання приміщення

Піжамна вечірка гарна тим, що підготовка не вимагає особливих зусиль і витрат. Наприклад, не потрібно знімати кафе або ресторан. Вечірку такого формату цілком можна організувати вдома та в межах однієї кімнати. Головне – її прикрасити. Допоможуть у цьому підручні предмети:

  • подушки різних розмірів і форм;
  • пледи;
  • м'які іграшки.

У приміщенні повинне бути присутнім ліжко або розкладений диван, де діти можуть збиратися для спілкування або виконання якихось завдань зі сценарію розваг. Якщо немає можливості виконати цю умову, то підійде й ложе, організоване прямо на підлозі. Використовувати можна надувний матрац, ковдри, подушки.

Додати антуражу допоможе спорудження на зразок вігвама чи куреня з пледів і покривал. Напевно діти оцінять ідею та навіть із задоволенням допоможуть у її реалізації.

Крім цих атрибутів, потрібно подбати про прикраси для створення святкової атмосфери. Так, можна розвісити в кімнаті гірлянди, повітряні кулі, серпантин, підготувати м'які іграшки. Усі прикраси повинні бути легкими й безпечними.

Підбираємо частування

Щоб піжамна вечірка для дітей вдалася напевно, варто подбати про напої й закуски. Вибирати частування найкраще серед корисних і безпечних для здоров'я альтернатив: наприклад, замість картопляних чипсів віддати перевагу висушеним слайсами фруктам й овочам (їх можна купити або приготувати в дегідраторі самостійно). Також поставити на стіл слід:

  • пастилу;
  • чурчхелу;
  • зефір;
  • мармелад;
  • кекси;
  • пончики;
  • печиво;
  • цукерки;
  • фрукти.

Ще підійдуть мінітортики, капкейки, солодкі рулети й тістечка. Асортимент страв вибирати потрібно на свій розсуд. У ролі напоїв підійде домашній лимонад, сік, компот або узвар.

Підбираємо музику

Вона повинна бути різноплановою: активною для танців й ігор, спокійною для пасивних розваг. Підхожий репертуар: мелодії з мультфільмів і дитячі пісні. Але, звичайно, орієнтуватися в цьому питанні потрібно на вік дітей. Наприклад, малюкам такі мелодії підійдуть, а ось підліткам потрібні пісні іншого формату.

Придумуємо розваги

Щоб піжамна вечірка була веселою, потрібно продумати програму дозвілля. Створити атмосферу допоможуть:

  • конкурси. Наприклад, можна поділити дітей на 2 команди та дати завдання спорудити вігвам із підручних матеріалів на час. Або забезпечити однакову кількість фруктів і щоб вони їх почистили й нарізали. Хто перший впорається, той переміг;
  • гри. В інтернеті можна знайти десятки варіантів для домашньої вечірки, як рухомих, так і пасивних. У будь-якому разі варто запастися пазлами, головоломками та навіть ватманами й олівцями, можна грати в аналогії або вгадувати (зображати) намальоване членом іншої команди слово. Ще однією з найбільш популярних і улюблених серед сучасних дітей ігор є «Твістер», набори для неї продаються в будь-якому магазині;
  • ворожіння. Такі розваги більше вразять школярів і підлітків. Гадати можна на чому завгодно – на руках, картах тощо.

Для розваги дітям на піжамній вечірці можна запропонувати перегляд мультфільму. Такий варіант дозвілля більше оцінять малята з дитсадка або учні молодшої школи. Щоб вразити дітей напевно й забезпечити хороший огляд, краще програвати мультфільми на проєкторі, направивши зображення на стіну або стелю.

Загалом організувати цікаву піжамну вечірку для дітей вдома під силу кожному. Головне – проявити трохи фантазії й винахідливості, щоб забезпечити цікаве та різнопланове дозвілля для своїх непосид.

Категорія
Святкуй
Вибрані товари (0)
Ваш список обраних товарів порожній!
Ваш кошик (0)
Популярні запити: Сукня, Спідниця, Блуза